Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Redevența de la Brantner, folosită pentru ecologizarea Zalăului

Taxa pe care o achită anual operatorul de salubritate Brantner Environment Sibiu (BES) va fi folosită de municipalitate pentru construirea de puncte gospodărești.

Instituția va moderniza punctele gospodărești din localitate pentru colectarea deșeurilor în acest an cu suma primită de la BES, prin care se vor construi șase noi puncte gospodărești subterane. Redevența de 373.000 de lei de la Brantner, din 2020, va fi transferată către Primăria Zalău, repartizarea urmând a fi propusă la începutul acestui an.

Municipalitatea a identificat că fiind prioritară continuarea investițiilor de modernizare în variantă subterană a punctelor de colectare a deșeurilor din zona de blocuri și a obiectivelor instituționale și social-culturale din oraș, demarată în 2017 și continuată în 2019-2020.

Până acum au fost realizate 21 de puncte de colectare la subteran, dintr-un total de 92. Cele în variantă subterană vor fi stabilite în funcție de amplasament (rețele de utilități subterane, condiții de acces), cu consultarea operatorului, prin caietul de sarcini.

În 2020, a fost alocată suma de 282.000 de lei din redevența pe 2019, fiind utilizată aproape integral pentru patru puncte de colectare în variantă subterană. Disponibilul neutilizat va fi folosit în acest an cu aceeași destinație, când sunt programate cele șase puncte gospodărești noi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Sibiu și Brașov: 175 de milioane de euro fonduri europene pentru următorii 3 ani

Articolul următor

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share