Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va alimenta 11 localități din Sălaj

Megaproiectul european apă-canal a consemnat parafarea, la Zalău, a contractului de lucrări derulat de Compania de Apă Someș (CAS) pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Bălan – Letca – Lozna.

Contractul este inclus în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj (perioada 2014-2020) și are o valoare de 40 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Durata de execuție este de 23 de luni. Lucrările vor viza extinderea rețelei de apă potabilă în 11 localități rurale din județ. Aici se vor construi rețele noi de distribuție pe 58 km. Vor fi 2.337 branșamente, șase rezervoare, șase stații de clorinare, două stații de pompare, 44 km de conductă de aducțiune. 

Localitățile vizate sunt Surduc, Cristolț, Tihău, Cristolțel, Văleni, Băbeni, Ciocmani, Cuciulat, Letca, Toplița, Lozna. Megaproiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată are o valoare de 355 de milioane de euro, fără TVA.

În cadrul proiectului s-au mai semnat contracte de lucrări pentru zonele Zalău – extinderi, Jibou, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, zona Vârșolț – Crasna – Ban – Cizer, zona Hida – Sutoru și Romita – Bogdana. Această investiție înseamnă, de asemenea, și aducțiunea apei potabile din sursa Tarnița (județul Cluj).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Articolul următor

Drum Construct, Paulo Gepa și Avril, în topul contractelor Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share