În astfel de momente, ne este util un credit care să ne ajute să acoperim cheltuielile de pe moment. Astfel că, în acest articol, în colaborare cu comparatorul internațional de împrumuturi, Finbino, vom vorbi despre cinci tipuri diferite de credite disponibile pentru persoane fizice în România și despre care ar fi creditul potrivit pentru tine.
1. Creditul Imobiliar
Numeroase bănci din România îți pun la dispoziție mai multe tipuri de credite imobiliare în vederea investițiilor imobiliare de către persoane fizice. Spre exemplu, în această categorie de credit se încadrează și faimosul program „Noua Casă” care te ajută să achiziționezi prima locuință cu ajutorul unui credit bancar. Desigur, pentru a obține acest tip de credit, ești nevoit să îndeplinești câteva condiții impuse de bancă, precum și să furnizezi anumite acte, cum ar fi declarația pe propria răspundere, contractul ANAF, extrasul de Carte Financiară, cererea de credit ș.a.m.d.
Desigur, creditul imobiliar este plătit înapoi către eliberator în decursul unei perioade stabilite de timp, însă el poate oferi un adevărat colac de salvare celor care caută să achiziționeze o proprietate imobiliară dar nu dispun momentan de fondurile necesare.
2. Creditul Care Nu Necesită Acte
Creditul fără acte este considerat o noutate pe piața din România, chiar dacă în realitate, nu este deloc așa. Creditul care nu necesită acte, spre deosebire de alte tipuri de credit din acest articol, acoperă sume relativ mici pe un termen scurt spre foarte scurt de rambursare.
În general, creditul care nu necesită acte este preferat de unii oamenii deoarece are mult mai puține cerințe decât alte tipuri de credit. În România, există mai multe bănci și companii care oferă acest tip de credit și deși și acestea fac câteva verificări înaintea acordării creditului, este un procedeu mult mai relaxat decât pentru alte tipuri de credit. În general, persoana respectivă trebuie să dețină rezidența în România, să poate face dovada unui cont bancar, precum și a faptului că poate plăti suma creditată.
3. Creditul Auto
Creditul auto este printre cele mai populare tipuri de credit din România. După cum ne spune și numele, acesta constă într-o sumă fixă împrumutată de o persoană fizică în vederea achiziționării unei noi mașini.
Pentru obținerea unui credit auto, o persoană fizică trebuie să ofere niște asigurări (spre deosebire de creditul fără acte, de exemplu). Aceasta trebuie să asigure o garanție mobiliară pe autoturismul achiziționat și, în unele cazuri, să cedeze polița de asigurare (tip CASCO) în favoarea băncii sau companiei care a oferit creditul. De-aici încolo, te poți bucura de noua ta mașină, plătind rate lunare supuse, desigur, unei anumite dobânzi (stabilită în funcție de valoarea și valuta creditului obținut).
4. Creditul Pentru Nevoi Personale
De foarte multe ori, avem în vizor diverse cheltuieli majore când căutăm credit, cum ar fi o locuință sau o mașină. Dar nu întotdeauna. De aceea, există și creditul pentru nevoi personale, oferite de foarte multe bănci și companii din România, în diferite formule și sume. Avantajul principal al unui credit de nevoi personale este că îți garantează o sumă mare de bani, fără a pune întrebări despre destinație banilor. Unde pentru creditul imobiliar, banca sau compania respectivă este oarece implicată în achiziționarea proprietății respective, la creditul de nevoi personale, ei nu mai pun întrebări despre ce ai de gând să faci cu banii.
Desigur, aceștia cer în schimb câteva garanții, deoarece de foarte multe ori creditul pentru nevoi personale implică o sumă destul de mare. În majoritatea cazurilor, o proprietate imobiliară sau un vehicul auto este oferit drept garanție în vederea plătirii creditului.
5. Creditul Medical
Nu în ultimul rând, avem creditul medical care, după cum putem ghici și din nume, este menit să acopere cheltuielile medicale, atât ale tale, cât și ale rudelor apropiate. Creditul medical variază ca sumă totală în funcție de garanția oferită (dacă aceasta este mobiliară sau imobiliară) și poate acoperi diverse tratamente sau proceduri medicale necesare. Un alt beneficiu al acestui tip de credit este că poate dispune, de multe ori, de perioade generoase de creditare (chiar până la 10 – 20 de ani).
Desigur, pe parcurs, la suma creditată, se adaugă și dobânda impusă, dar poate fi o soluție ideală atunci când ești nevoit să pui sănătatea pe primul loc.
Pe lângă aceste cinci tipuri de credite, mai există, bineînțeles, și altele, dar acestea sunt de departe cele mai populare și sperăm că acum le înțelegi puțin mai bine.