Finante-banci Ultimele stiri

5 tipuri de credite pentru persoane fizice

Nu e întotdeauna ușor să-ți administrezi singur finanțele și de multe ori, din motive ce nu depind de noi, ne găsim într-o situație proastă din punct de vedere financiar.

În astfel de momente, ne este util un credit care să ne ajute să acoperim cheltuielile de pe moment. Astfel că, în acest articol, în colaborare cu comparatorul internațional de împrumuturi, Finbino, vom vorbi despre cinci tipuri diferite de credite disponibile pentru persoane fizice în România și despre care ar fi creditul potrivit pentru tine.

1. Creditul Imobiliar

Numeroase bănci din România îți pun la dispoziție mai multe tipuri de credite imobiliare în vederea investițiilor imobiliare de către persoane fizice. Spre exemplu, în această categorie de credit se încadrează și faimosul program „Noua Casă” care te ajută să achiziționezi prima locuință cu ajutorul unui credit bancar. Desigur, pentru a obține acest tip de credit, ești nevoit să îndeplinești câteva condiții impuse de bancă, precum și să furnizezi anumite acte, cum ar fi declarația pe propria răspundere, contractul ANAF, extrasul de Carte Financiară, cererea de credit ș.a.m.d.

Desigur, creditul imobiliar este plătit înapoi către eliberator în decursul unei perioade stabilite de timp, însă el poate oferi un adevărat colac de salvare celor care caută să achiziționeze o proprietate imobiliară dar nu dispun momentan de fondurile necesare.

2. Creditul Care Nu Necesită Acte

Creditul fără acte este considerat o noutate pe piața din România, chiar dacă în realitate, nu este deloc așa. Creditul care nu necesită acte, spre deosebire de alte tipuri de credit din acest articol, acoperă sume relativ mici pe un termen scurt spre foarte scurt de rambursare.

În general, creditul care nu necesită acte este preferat de unii oamenii deoarece are mult mai puține cerințe decât alte tipuri de credit. În România, există mai multe bănci și companii care oferă acest tip de credit și deși și acestea fac câteva verificări înaintea acordării creditului, este un procedeu mult mai relaxat decât pentru alte tipuri de credit. În general, persoana respectivă trebuie să dețină rezidența în România, să poate face dovada unui cont bancar, precum și a faptului că poate plăti suma creditată.

3. Creditul Auto

Creditul auto este printre cele mai populare tipuri de credit din România. După cum ne spune și numele, acesta constă într-o sumă fixă împrumutată de o persoană fizică în vederea achiziționării unei noi mașini.

Pentru obținerea unui credit auto, o persoană fizică trebuie să ofere niște asigurări (spre deosebire de creditul fără acte, de exemplu). Aceasta trebuie să asigure o garanție mobiliară pe autoturismul achiziționat și, în unele cazuri, să cedeze polița de asigurare (tip CASCO) în favoarea băncii sau companiei care a oferit creditul. De-aici încolo, te poți bucura de noua ta mașină, plătind rate lunare supuse, desigur, unei anumite dobânzi (stabilită în funcție de valoarea și valuta creditului obținut).

4. Creditul Pentru Nevoi Personale

De foarte multe ori, avem în vizor diverse cheltuieli majore când căutăm credit, cum ar fi o locuință sau o mașină. Dar nu întotdeauna. De aceea, există și creditul pentru nevoi personale, oferite de foarte multe bănci și companii din România, în diferite formule și sume. Avantajul principal al unui credit de nevoi personale este că îți garantează o sumă mare de bani, fără a pune întrebări despre destinație banilor. Unde pentru creditul imobiliar, banca sau compania respectivă este oarece implicată în achiziționarea proprietății respective, la creditul de nevoi personale, ei nu mai pun întrebări despre ce ai de gând să faci cu banii.

Desigur, aceștia cer în schimb câteva garanții, deoarece de foarte multe ori creditul pentru nevoi personale implică o sumă destul de mare. În majoritatea cazurilor, o proprietate imobiliară sau un vehicul auto este oferit drept garanție în vederea plătirii creditului.

5. Creditul Medical

Nu în ultimul rând, avem creditul medical care, după cum putem ghici și din nume, este menit să acopere cheltuielile medicale, atât ale tale, cât și ale rudelor apropiate. Creditul medical variază ca sumă totală în funcție de garanția oferită (dacă aceasta este mobiliară sau imobiliară) și poate acoperi diverse tratamente sau proceduri medicale necesare. Un alt beneficiu al acestui tip de credit este că poate dispune, de multe ori, de perioade generoase de creditare (chiar până la 10 – 20 de ani).

Desigur, pe parcurs, la suma creditată, se adaugă și dobânda impusă, dar poate fi o soluție ideală atunci când ești nevoit să pui sănătatea pe primul loc.

Pe lângă aceste cinci tipuri de credite, mai există, bineînțeles, și altele, dar acestea sunt de departe cele mai populare și sperăm că acum le înțelegi puțin mai bine.

Related posts

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

Constructorii clujeni amenajează pista de avioane de la Brașov

Nora Dumitrescu

Parcul de biodiversitate din Hoia, aproape de intrarea în șantier

Nora Dumitrescu

Băile Felix şi 1 Mai, program de investiţii de peste 15 milioane euro

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Emerging Europe Property Forum – London 2016

Transilvania Business

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Raport BNR: România trebuie să înceapă corecţia macroeconomică în 2021

Ion Surdu

Gestionarea iluminatului public din Sibiu, transmisă unei asocieri pentru 4 ani: contract de 42 de milioane de lei

Papuc Irina

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Stefana Muresan

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Aproape 400 de kilometri din proiectul Via Transilvanica pot fi parcurși. Un nou traseu de 100 km este amenajat în județul Mureș

Papuc Irina

Peste 400 milioane lei nerambursabili vor susține 335 de firme din Regiunea Centru să se retehnologizeze

Stefana Muresan

Un studio foto din Baia Mare s-a specializat în viziere medicale

Nora Dumitrescu

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Nora Dumitrescu

Diplomați și oamenii de afaceri din spațiul lingvistic german, îndemnați de primarul Sibiului să susțină evenimentele culturale

Papuc Irina

Cluj-Napoca, încă un pas spre Digital Innovation Hub: aplicația „Cluj Now” – notificări oficiale despre oraș

Stefana Muresan

Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL – ofertă pentru construția noului terminal al aeroportului din Timișoara

Stefana Muresan

Transgaz, investiție de 360 de mil. euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Stefana Muresan

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

Rezolvarea problemei exodului creierelor și a instabilității economice prin branding

Ligia Voro

Leave a Comment