Bihor Comert Comunitate Economie Slider Targuri Turism Ultimele stiri

Societatea care administrează Aquaparkul Nymphaea, pe profit în ciuda pandemiei

Administrația Domeniului Public (ADP) SA Oradea, cea de care aparține Aquaparkul Nymphaea, a terminat anul 2020 cu profit, cu toată pandemia.

La finalul unui an în care pandemia de coronavirus a blocat activitatea mai multor unități din subordine, Administrația Domeniului Public SA Oradea a obținut un profit net de 5,6 milioane de lei”, a declarat Liviu Andrica, directorul general al ADP Oradea.

Asta înseamnă venituri totale în sumă de 60,3 milioane de lei (față de 48,5 în anul 2019), cheltuieli de 54,7 milioane de lei (față de 33,9 milioane de lei în 2019). Profitul înregistrat de ADP Oradea în 2020 este mai mic cu 61% față de 2019, când acesta a fost de 14,5 milioane de lei.

Dintre unitățile subordonate ADP Oradea, Aquaparkul Nymphaea, deschis doar cinci luni, în perioada 1 ianuarie – 13 martie, respectiv 3 iulie – 2 octombrie și-a acoperit cheltuielile. Deși numărul vizitatorilor a scăzut de la 354.977 în 2019, la 144.218 în 2020, de aproape 2,5 ori.

Liviu Andrica

Șeful ADP Oradea se așteaptă ca anul 2021 să fie mai greu decât anul precedent. Asta în condițiile în care nu se întrevede nici o posibilitate de a deschide cât de curând aquaparkul.

O altă unitate administrată de ADP, Ștrandul Ioșia, închis în perioada 13 martie – 17 iunie, a ieși pe minus, numărul vizitatorilor scăzând și aici la jumătate, de la 185.761 în 2019, la 94.042 în 2020

Și Grădina Zoologică a avut activitatea sistată pentru două luni, numărul vizitatorilor scăzând simțitor și aici, de la 130.273 în 2019, la 91.069 în 2020.

Salvarea ADP Oradea a venit și de la morții înhumați în Cimitirul Muncipal Rulikowski. Interesant este că, anul trecut, pandemia ne-a adus și bani. La cimitir, numărul înhumărilor a crescut cu 213, față de 2019. Mai mult, în urma unei campanii privind plata concesionărilor și reconcesionărilor locurilor de veci, cei care dețin contracte de titulari sau aparținători le-am cerut să-și plătească taxele”, a precizat directorul ADP Oradea.

Piețele au fost lovite și ele de pandemie, cel mai mult având de suferit Piața 100, care a avut activitatea sistată de două ori.

Related posts

Austriecii de la Rondo s-au pus pe angajări în Ardeal

Nora Dumitrescu

Liderii PNL Cluj: “Proiectele majore ale județului nu le putem duce la bun sfârșit singuri. Avem nevoie de sprijin din partea viitorilor deputați și senatori”

Nicolae Pop

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Nora Dumitrescu

Investițiile la fabrica de bere de la Brașov continuă: Japonezii de la Asahi vor să construiască o nouă secție de îmbuteliere

Papuc Irina

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Festival de modă sub egida Fashion Council la Cluj

Nora Dumitrescu

Brânza Brie, un nou produs al Fabricii de lactate Torockoi

redactia

La aniversarea a 25 de ani pe piața din România, REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea într-un proiect educativ  

Ionut Oprea

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Clujul va avea un buget de 353 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Clujul va coordona introducerea inteligenței artificiale în Europa

Nora Dumitrescu

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 martie 2018, la Oradea

Stefana Muresan

Extindere cu 16 hectare și investiții de 10 milioane de euro în Industrial Park Brașov

Papuc Irina

Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca; executant – asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL

Stefana Muresan

Beclean – un oraș cu echipă, viziune și strategie de secol XXI

Dorel Vidican

Echipamente medicale Covid-19 cu finanțare UE pentru spitalele orădene

Traian Dan

MedLife a anunțat achiziționarea pachetului integral de acțiuni al Spitalului Lotus Ploiești

Papuc Irina

Rompetrol a intrat în Ardeal cu noile stații de combustibil

Nora Dumitrescu

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment