Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au redeschis Băile Cojocna

Stațiunea clujeană a reactivat bazinul său interior, cu apă caldă, cel exterior fiind programat să se deschidă din această primăvară.

Bazinul cald, cu apă la 35 de grade a fost redeschis din 1 februarie, cu o capacitate de funcționare de maximum 30% și cu programare în weekend-uri, a anunțat administrația complexului. Biletele costă 35 de lei pentru adulți, iar abonamentele pe 12 zile, 350 de lei. În incinta bazinului cald a fost amenajat și un bufet pentru servirea mesei. Partea de exterior va fi redeschisă din 1 mai, însă în funcție de evoluția pandemiei.

Complexul s-a închis anul trecut, în 27 septembrie. Băile Cojocna sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în comuna din județul Cluj. Stațiunea se află pe versantul stâng al pârâului Valea Sărată, la o altitudine de 340 m. În zonă au existat încă din timpul ocupației romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde.

Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din sec. XII și folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline. Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăți terapeutice. Două dintre ele, Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi, frecventate mai ales în timpul verii.

În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. Lacul Mare, supranumit și Lacul Băilor, are o salinitate de 109,8 g/l măsurată în timpul verii la suprafața apei. Stațiunea a fost modernizată în 2008, în urma unei investiții realizată cu fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria hotelieră europeană va ajunge la nivelul din 2019 începând din 2023

Articolul următor

PRIA Environment Conference: Sistemul Depozit – Garanție, 16 februarie 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share