Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Utilajele GAL Valea Someșului, folosite la reabilitarea drumurilor

Grupul de Acțiune Local (GAL) Valea Someșului va pune la bătaie propriile utilaje pentru repararea infrastructurii rutiere din zona în care activează.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a aprobat două acorduri de asociere cu primăriile comunelor Lozna și Almașu, necesare realizării unor lucrări de întreținere pe Drumurile Județene 109 E (Negreni – Cormeniș) și 108 N (Mesteacănu – Vânători), pentru asigurarea circulaţiei rutiere pe aceste sectoare rutiere.

Primul acord de asociere, cu Primăria Lozna, prevede lucrări de reparare a părții carosabile, împietruite cu pietriș și piatră spartăe, pe DJ 109 E Negreni – Cormeniș. Structura rutieră este complet degradată, fiind un amestec de pământ și balast. Lucrările vor fi executate în 30 de zile de la predarea amplasamentului, cu utilajele deținute de GAL Valea Someșului, asociație de dezvoltare intercomunitară din care face parte și Lozna.

Cel de-al doilea acord de asociere, cu Primăria Almașu, prevede lucrări de reparare a părții carosabile, împietruite cu pietriș și piatră spartă și decolmatarea șanțurilor, pe DJ 108 N (Mesteacănu – Vânători). În momentul de față, de la ieşirea din Mesteacănu până la intersecţia cu DJ 108 A, drumul este degradat în proporţie de 90 % din suprafaţa carosabilă.

“Atât DJ 109 E, cât și DJ 108N vor fi reabilitate din fonduri europene. Proiectul reabilitării DJ 109 E este în faza de avizare proiect tehnic, finanțare prin Programul Operațional Regional (POR), exercițiul 2014-2020. DJ 108 N va fi finanțat tot prin POR, exercițiul financiar 2021-2027 – Drumul Meseșului, și suntem în faza de elaborare a documentației tehnice.

Până la demararea efectivă a lucrărilor din bani europeni este un proces anevoios și de lungă durată, iar aceste drumuri trebuie să fie practicabile și să asigurăm circulația rutieră în condiții de siguranță. CJ Sălaj este deschis pentru a încheia acorduri de asociere, necesare lucrărilor de intervenție pe drumurile județene, cu fiecare comună”, a precizat șeful instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producția de țigle va fi modernizată la Câmpia Turzii

Articolul următor

Brânză telemea și burduf, "made in USAMV"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share