Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul își face inventarul drumurilor proaste. Lucrări spre Cluj și Maramureș

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a demarat un amplu proces de inventariere și monitorizare a problemelor de infrastructură rutieră de pe drumurile județene.

“Am efectuat o vizită în teren, în zona Ileanda – Poiana Blenchii – Gâlgău, pentru a identifica, împreună cu specialiștii din CJ și autoritățile locale, soluții la problemele de infrastructură rutieră. Ne dorim ca la nivelul județului să existe o monitorizare săptămânală și un plan anual pentru efectuarea lucrărilor de întreținere, modernizare sau reabilitare a drumurilor județene”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

În urma vizitei în teren s-a stabilit că pentru DJ 109F Gâlgău – Poiana Blenchii – limita cu județul Maramureș vor fi contractate servicii de proiectare și execuție a rigolelor carosabile și accese la proprietăți în interiorul localităților, iar în extravilan, șanțuri betonate necesare scurgerii apelor. Pe DJ 110C, podul de pe raza localității Ileanda e într-o stare avansată de degradare, existând oricând riscul producerii de accidente.

”Pentru acest pod avem deja soluția tehnică și vom demara execuția în regim de urgență a lucrărilor de consolidare. Vom solicita finanțarea lucrărilor prin Compania Națională de Investiții, fiind o situație de urgență”, a completat președintele CJ Sălaj.

În privința reabilitării DJ 109F Fodora – intersecție DN1C, lucrări care vor fi demarate în curând, a fost discutat proiectul tehnic împreună cu reprezentanții Primăriei Gâlgău și s-a ajuns la concluzia că trebuie modificată dimensiunea podețelor pentru a asigura scurgerea apelor.

CJ Sălaj va lansa procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare integrală a DJ 109E limită județul Cluj – Fodora – Rus – Buzaș – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), finanțare europeană prin Programul Operațional Regional. Totodată a emis ordinul de începere a serviciilor de proiectare necesare reabilitării DJ 109R Chendrea – Gălpâia – Romita. Termenul de predare a proiectului tehnic este de trei luni, urmată de execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Curse spre Egipt și Turcia de pe Aeroportul Oradea

Articolul următor

Life Is Hard va ieși pe bursă cu obligațiuni de 1,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share