Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin bani de la buget pentru investițiile din Transilvania

Mai multe obiective din județe ale Transilvaniei vor beneficia de fonduri de la buget pentru concretizarea proiectelor pe care le au în vedere.

Acestea sunt finanțarea proiectelor de dezvoltare locală pentru administrațiile locale din grupul Grupul de Acțiune Locală Bihor (12 milioane de lei), finanțarea lucrărilor și echipamentelor pentru Aeroportul Târgu-Mureș (10 milioane); dezvoltarea infrastructurală a Parcului Industrial Sfântu Gheorghe (8 milioane), finanțarea proiectelor de apă și canalizare din județul Bihor (8 milioane); construirea unui stadion pentru Liceul Sportiv Sfântu Gheorghe (1,7 milioane).

Structurile medicale care vor fi finanțate sunt Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (18 milioane de lei); SJU Miercurea Ciuc (12,2 milioane); înființarea unui centru medical în Sfântu Gheorghe și finanțarea infrastructurii instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Covasna (11,3 milioane); SJU Sălaj (7 milioane); Spitalul Municipal Gheorgheni (6,4 milioane); SM Odorheiu Secuiesc (3 milioane); SM Dej (2,8 milioane); Centrul de Sănătate Vlăhița (1,2 milioane).

În 2021 impozitul pe venit, rămas în totalitate la nivel local, se distribuie astfel: 15% în bugetul consiliilor județene; 63% în bugetul comunelor, orașelor și municipiilor pe raza cărora se achită impozitul pe venit; 6% distribuit de consiliul județean administrațiilor locale (comune, orașe, municipii); 14% pentru echilibrarea bugetelor municipiilor, orașelor, municipiilor, consiliilor județene.

În afară de finanțarea investițiilor aprobate punctual, alte proiecte vor beneficia de finanțare din programele ministerelor de resort (Compania Națională de Investiții, Programul Național de Dezvoltare Locală).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Institutul Național de Statistică realizează în martie 2021 recensământul de probă

Articolul următor

Curse spre Egipt și Turcia de pe Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share