Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare de circa 80 de milioane de lei pentru centura orașului Valea lui Mihai

Printr-o modificare, adusă Anexei Ordinului Ministerului Transporturilor nr. 1674/20.08.2020, centura ocolitoare a orașului Valea lui Mihai a fost inclusă la finanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare Transport POIM 2014-2020.

Varianta ocolitoare a orașului din zona de nord-vest a județului Bihor va avea aproape opt kilometri lungime. Centura urmează să ocolească Valea lui Mihai prin sudul localității, se va intersecta cu drumul care duce spre satul Galoșpetreu, pentru ca, în cele din urmă, să revină, la vest de oraș, în DN 19. Astfel va exista și o variantă mai bună pentru cei care doresc să ajungă la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria.

Valoarea lucrărilor de construcție este de 79.782,474 lei.

La obținerea finanțării pentru centura orașului Valea lui Mihai o contribuție deosebită și-au adus-o reprezentanții UDMR.

În discuțiile care au avut ca temă proiectele de dezvoltare din județului Bihor, purtate de colegul nostru Cseke Attila, ministrul dezvoltării, și Cătălin Drulă, ministrul transporturilor, a fost analizată necesitatea demarării unor lucrări pentru centurile ocolitoare ale unor orașe din județul Bihor”, explică președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön.

Proiectul a fost inițiat de administrația județeană din mandatul 2016-2020, condusă de UDMR. Studiile de fezabilitate fiind realizate de Agențiea de Dezvoltare Durabilă a județului, în timpul mandatului de director al lui Vitályos Barna.

Trebuie să remarc implicarea ministrului Cseke Attila pentru proiectele importante ale județului și, mai ales, să îi mulțumesc ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru operativitate și pentru că a înțeles importanța acestui proiect. Astfel poate fi demarată o investiție importantă pentru Valea lui Mihai”, a mai declarat deputatul Szabó Ödön.

Odată ce va fi realizată și această centură, toate cele trei orașe de pe relația Oradea – Satu Mare, anume: Săcueni, Valea lui Mihai și Carei vor avea variante ocolitoare pentru traficul auto.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Inovarea, cheia pentru o agricultură mai durabilă. Corteva Agriscience - la un eveniment privind Acordul Verde al UE

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS: Top 20 companii românești din Județul Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share