București Real Estate Slider Ultimele stiri

VGP urmareste sa atinga amprenta neutra de carbon pana in 2025

VGP, dezvoltator imobiliar paneuropean de spații de înaltă calitate, destinate serviciilor de logistică și uz semi-industrial, își asumă angajamentul de a continua implementarea de măsuri inteligente și durabile în cadrul strategiei sale de sustenabilitate în următorii ani, pentru a atinge amprenta neutră de carbon până în 2025. În acest scop, compania și-a stabilit obiective noi și ambițioase.

VGP a realizat o analiză cuprinzătoare a amprentei de carbon pentru a evalua mai bine impactul operațiunilor sale asupra climei. Pe baza acestei analize, VGP a stabilit o serie de obiective care vor permite companiei să atingă amprenta neutră de carbon până în anul 2025. În plus, VGP își propune să reducă emisiile GES Etapa 1 și 2 cu 50% până în anul 2030, demers pe care l-a pornit încă din anul 2018. Mai multe detalii despre abordarea VGP privind emisiile de carbon și obiectivele pentru Etapele 1-3 se regăsesc în Raportul de Responsabilitate Corporativă.

Fondată ca afacere de familie și reunind mai multe domenii, precum construcțiile, logistica, industria și transporturile, VGP dorește să aibă o contribuție importantă pentru o economie mai durabilă și pentru utilizarea mai atentă a resurselor naturale. Publicarea celui de-al doilea raport al său privind responsabilitatea corporativă evidențiază modul în care strategia de sustenabilitate a VGP s-a dezvoltat în ultimii ani și cum își va îndrepta eforturile viitoare către atingerea obiectivului în ceea ce privește emisiile de carbon.

Jan Van Geet, CEO al VGP, a afirmat: “Angajamentul de a obține zero emisii de carbon până în anul 2025 este o preocupare personală pentru mine. Vreau să realizez schimbările necesare care sunt acum în mâinile noastre, de a păstra cel mai bine resursele existente pentru generațiile viitoare. De asemenea, sunt convins că toate acțiunile noastre către un viitor sustenabil vor avea un impact pozitiv și ne vor consolida legăturile cu toți partenerii noștri, cum ar fi chiriașii, municipalitățile, investitorii, și angajații.”

Raportul de Responsabilitate Corporativă 2020 al VGP subliniază progresul și angajamentul companiei de a-și consolida eforturile de sustenabilitate în activitatea de zi cu zi pe fondul pandemiei COVID-19. Protecția sănătății și a bunăstării angajaților VGP a fost o prioritate absolută în 2020, alături de reducerea impactului pandemiei asupra construcției parcurilor logistice.

Un alt pas important în atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de carbon l-au constituit eforturile accelerate de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) a clădirilor VGP, compania având certificate în prezent 35% din clădirile pe care le deține. Totodată, a fost extinsă considerabil capacitatea de producție a energiei verzi a companiei VGP Renewable Energy, pâna la 42,5 MWp, cu un plan de creștere cu încă 53,3 MWp în viitor. Fundația VGP, fondată în 2019, a primit de la VGP în anul 2020 o contribuție de 3 milioane EUR și a identificat 16 proiecte pentru care s-au cheltuit peste 1 milion EUR. În plus, VGP s-a angajat să furnizeze o contribuție suplimentară de 4 milioane EUR în anul 2021, pentru Fundația VGP.

VGP este un dezvoltator paneuropean, manager și proprietar de parcuri imobiliare logistice și semi-industriale la cel mai înalt standard. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză de lungă durată în lanțul valoric. Compania are un portofoliu de terenuri pentru dezvoltare imobiliară (deținute sau în curs de achiziție) în suprafață de 7,65 milioane m² iar accentul strategic este pus pe dezvoltarea parcurilor de afaceri. Fondată în 1998 ca o afacere de familie în domeniul dezvoltării imobiliare în Republica Cehă, și având în prezent un personal de peste 260 de angajați, VGP deține și operează active în 12 țări europene direct și prin parteneriatele sale. În decembrie 2020 valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocierile în participație la 100%, se ridica la 3,84 miliarde EUR, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NAV) de 1,35 miliarde EUR. VGP este listat la Euronext Bruxelles și la Bursa de la Praga.

Related posts

Programul Prima Casă 2019, lansat cu un plafon total de 2 miliarde lei

Stefana Muresan

Dedeman își deschide un magazin de 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare – dezvoltare de la Rânca

redactia

Lucrări de reabilitare pe DN 76 Deva – Oradea

Stefana Muresan

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

Factura Aquaserv poate fi plătită în rețeaua Payzone România

Ligia Voro

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Nora Dumitrescu

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” – eveniment pentru companiile din Hunedoara

Papuc Irina

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Nora Dumitrescu

Ambasadorul SUA – Adrian Zuckerman s-a întâlnit cu Florin Birta – primarul Oradiei

Traian Dan

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Investiţie în aparatură de înaltă performanţă la spitalul din Târgu Mureș

Ligia Voro

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Papuc Irina

Oregon Park, premiu – “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC în București”

Ionut Oprea

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Ediția de primăvară a Târgului de Cariere Oradea se va desfășura online

Traian Dan

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

Fomco Group, un business care se clădește constant. De 15 ani.

Stefana Muresan

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Un bistrițean de 23 de ani, absolvent al UBB, cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța

redactia

RER Vest va colecta deşeurile din 25 de comune din Zona Metropolitană Oradea

Traian Dan

Leave a Comment