Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VGP urmareste sa atinga amprenta neutra de carbon pana in 2025

VGP, dezvoltator imobiliar paneuropean de spații de înaltă calitate, destinate serviciilor de logistică și uz semi-industrial, își asumă angajamentul de a continua implementarea de măsuri inteligente și durabile în cadrul strategiei sale de sustenabilitate în următorii ani, pentru a atinge amprenta neutră de carbon până în 2025. În acest scop, compania și-a stabilit obiective noi și ambițioase.

VGP a realizat o analiză cuprinzătoare a amprentei de carbon pentru a evalua mai bine impactul operațiunilor sale asupra climei. Pe baza acestei analize, VGP a stabilit o serie de obiective care vor permite companiei să atingă amprenta neutră de carbon până în anul 2025. În plus, VGP își propune să reducă emisiile GES Etapa 1 și 2 cu 50% până în anul 2030, demers pe care l-a pornit încă din anul 2018. Mai multe detalii despre abordarea VGP privind emisiile de carbon și obiectivele pentru Etapele 1-3 se regăsesc în Raportul de Responsabilitate Corporativă.

Fondată ca afacere de familie și reunind mai multe domenii, precum construcțiile, logistica, industria și transporturile, VGP dorește să aibă o contribuție importantă pentru o economie mai durabilă și pentru utilizarea mai atentă a resurselor naturale. Publicarea celui de-al doilea raport al său privind responsabilitatea corporativă evidențiază modul în care strategia de sustenabilitate a VGP s-a dezvoltat în ultimii ani și cum își va îndrepta eforturile viitoare către atingerea obiectivului în ceea ce privește emisiile de carbon.

Jan Van Geet, CEO al VGP, a afirmat: “Angajamentul de a obține zero emisii de carbon până în anul 2025 este o preocupare personală pentru mine. Vreau să realizez schimbările necesare care sunt acum în mâinile noastre, de a păstra cel mai bine resursele existente pentru generațiile viitoare. De asemenea, sunt convins că toate acțiunile noastre către un viitor sustenabil vor avea un impact pozitiv și ne vor consolida legăturile cu toți partenerii noștri, cum ar fi chiriașii, municipalitățile, investitorii, și angajații.”

Raportul de Responsabilitate Corporativă 2020 al VGP subliniază progresul și angajamentul companiei de a-și consolida eforturile de sustenabilitate în activitatea de zi cu zi pe fondul pandemiei COVID-19. Protecția sănătății și a bunăstării angajaților VGP a fost o prioritate absolută în 2020, alături de reducerea impactului pandemiei asupra construcției parcurilor logistice.

Un alt pas important în atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de carbon l-au constituit eforturile accelerate de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) a clădirilor VGP, compania având certificate în prezent 35% din clădirile pe care le deține. Totodată, a fost extinsă considerabil capacitatea de producție a energiei verzi a companiei VGP Renewable Energy, pâna la 42,5 MWp, cu un plan de creștere cu încă 53,3 MWp în viitor. Fundația VGP, fondată în 2019, a primit de la VGP în anul 2020 o contribuție de 3 milioane EUR și a identificat 16 proiecte pentru care s-au cheltuit peste 1 milion EUR. În plus, VGP s-a angajat să furnizeze o contribuție suplimentară de 4 milioane EUR în anul 2021, pentru Fundația VGP.

VGP este un dezvoltator paneuropean, manager și proprietar de parcuri imobiliare logistice și semi-industriale la cel mai înalt standard. VGP operează un model de afaceri complet integrat, cu capacități și expertiză de lungă durată în lanțul valoric. Compania are un portofoliu de terenuri pentru dezvoltare imobiliară (deținute sau în curs de achiziție) în suprafață de 7,65 milioane m² iar accentul strategic este pus pe dezvoltarea parcurilor de afaceri. Fondată în 1998 ca o afacere de familie în domeniul dezvoltării imobiliare în Republica Cehă, și având în prezent un personal de peste 260 de angajați, VGP deține și operează active în 12 țări europene direct și prin parteneriatele sale. În decembrie 2020 valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocierile în participație la 100%, se ridica la 3,84 miliarde EUR, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NAV) de 1,35 miliarde EUR. VGP este listat la Euronext Bruxelles și la Bursa de la Praga.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii pot obține credite pentru capital de lucru cu adeverințe de la APIA

Articolul următor

Curățătoria mobilă cu aburi face adepți în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Se va circula mai ușor în Regiunea Vest

Autoritățile locale din marile orașe ale Regiunii Vest au acum ocazia de a accesa finanțări europene destinate modernizării…
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Se va circula mai ușor în Regiunea Vest

Autoritățile locale din marile orașe ale Regiunii Vest au acum ocazia de a accesa finanțări europene destinate modernizării…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share