Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca își face un parc de 1,2 hectare

Parcul Zorilor / Observator se apropie de realizare. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea planului urbanistic zonal va fi supus dezbaterii și aprobării consiliului local în ședința de săptămâna următoare.

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor – zona Observator – are 1,2 ha, obținut în urma exproprierilor și va fi accesibil folosind mijloacele de transport public. Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.

“Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate.

Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. Crearea de noi parcuri și dezvoltarea zonelor verzi în toate cartierele reprezintă doar una din dimensiunile “Clujului Verde”, în care primăria continuă investițiile” a relatat primarul Emil Boc.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filarmonica de Stat Sibiu, în cursa pentru Timbrul Monumentelor Istorice

Articolul următor

Se circulă pe pasajul suprateran de pe centura Oradiei în zona Universității

Citește și:
Citeste mai mult

Viață lungă, vie Via Transilvanica

În 2018, atunci când România celebra 100 de ani de la Marea Unire, Tășuleasa Social, organizația originară din…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share