Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Nord-Vest vrea parteneriat cu Zalăul

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a propus Primăriei Zalău intrarea într-un parteneriat pe fonduri europene. Instituția a realizat vizite pentru promovarea proiectelor europene în județele Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud.  

Aceasta a transmis unității administrativ teritoriale o invitaţie de a participa, în calitate de partener, la proiectul de consolidare a dialogului între autorităţile publice locale şi ecosistemele antreprenoriale din RNV, pe care agenţia vrea să îl depună în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2021.

„Având în vedere că dialogul cu actorii din comunitate este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a municipiului şi că acest dialog trebuie să devină parte integrantă din procesul de luare a deciziilor, propun spre aprobare consiliului local încheierea acordului”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Scopul proiectului este de a consolida dialogul între autorităţile publice locale şi ecosistemele antreprenoriale din RNV, prin dezvoltarea de parteneriate, utilizând platforma Inno.ro şi dezvoltând o metodologie de monitorizare a modului în care se derulează acest parteneriat.

În proiect se vor derula şi activităţi de formare a personalului implicat din cadrul parteneriatului. Nu există nicio contribuţie financiară a Zalăului la acest proiect. Parteneriatele pentru dezvoltare vor fi active minimum pentru 20 luni: 14 luni implementarea proiectului, respectiv șase luni după finalizarea proiectului.

În cadrul turneului său regional, conducerea ADRNV a străbătut regiunea pentru a creiona, împreună cu autoritățile publice locale, un portofoliu de proiecte care să permită atragerea cu succes a fondurilor europene, cu vizite care au mai cuprins Câmpia Turzii, Sângeorz-Băi și Turda.

“Discuțiile au fost productive și am reușit să creionăm portofolii de proiecte importante pentru comunitățile în care am ajuns. Sunt bucuros să văd autorități publice locale ce se pregătesc din vreme pentru atragerea baniilor europeni. Pregătirea din timp a proiectelor este o condiție esențială pentru accesarea și investirea baniilor europeni”, a relatat directorul ADRNV, Marcel Boloș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

WDP launches virtual marketing campaign with WDP Xplore tool

Articolul următor

Eveniment online: “Scade costurile controlului și înregistrării facturilor cu până la 90%. Case study Carrefour”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share