Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj și Timiș, în Topul Forbes al zonelor de afaceri

Județele Cluj și Timiș sunt urmate de Alba și Arad în Topul Forbes al celor mai bune zone pentru afaceri din România în acest an, dominat de București.

Revista Forbes a realizat un top al celor mai bune zone pentru afaceri în anul 2021 din țara noastră. Acesta este condus de capitală, urmat de patru județe din regiunile Transilvania și Banat: Cluj, Timiș, Alba și Arad.

Au fost luate în calcul criterii ca produsul intern brut, stocul de investiții străine directe, salariul mediu net, rata șomajului, firmele active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căi ferate, traficul aerian, dar și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ.

Toți acești indicatori au fost corelați cu dimensiunea populației fiecărui județ și au fost acordate anumite bonificații pentru zonele care aveau unul sau mai multe aeroporturi în apropiere, dar și pentru cele care aveau în derulare mai multe proiecte de tip smart city.

Scopul acestui clasament este identificarea discrepanțelor economice dintre principalele orașe din România, a avantajelor pe care le oferă acestea pentru posibilii investitori și, în cele din urmă, atingerea potențialului pe care fiecare dintre orașe și comunități îl are din perspectiva nivelului de trai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FASHION HOUSE Outlet Centre Pallady, opening on May 27, 2021

Articolul următor
ulbs rectorat

Universitatea din Sibiu primește calificativul „grad de încredere ridicat” a treia oară consecutiv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share