Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare va avea parc tehnologic de 50 de milioane de euro

Autoritatea publică locală va înființa două parcuri industriale (Vest și Phoenix), iar în zona fostului combinat metalurgic Cuprom – un parc tehnologic, printr-o investiție de 50 de milioane de euro.

Parcul Vest are ca delimitare strada Gării – Bd. Unirii – Bd. Independenței – limita teritorială cu localitățile Tăuții Măgherăuș și Recea. Este zona nouă industrială, unde se află două societăți importante, Aramis și Italsofa, cu 10.000 de angajați, respectiv un proiect pe care municipalitatea îl vrea extins spre Aeroportul Internațional Maramureș.

„Dorim să introducem în acest perimetru al parcurilor industriale toate societățile care astăzi funcționează și care trebuie să beneficieze de facilitățile unor astfel de parcuri industriale”, conform conducerii municipalității.

Al doilea parc industrial este proiectat în zona industrială veche a orașului, Phoenix – Cuprom, dar și a societăților sau a societății de construcții din perioada comunistă ce activează în zonă. Este perimetrul delimitat de străzile Mihai Eminescu – Oborului – Electrolizei – Vasile Lucaciu – Forestierilor.

“Trebuie susținute societățile comerciale care activează acolo, dar să găsim modalitatea – atât pe fonduri europene, cât și în parteneriat cu investitori care își doresc să activeze în acest parc industrial – pentru decontaminarea zonei Cuprom.

Pe această suprafață de 5 ha vom avea și un parc tehnologic, pe care îl vom realiza cu  fonduri europene, în perioada de finanțare 2021-2027,  împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu operatori economici relevanți. E o investiție de 50 de milioane de euro unde aportul nostru e unul substanțial, de 20 de milioane.

Vom introduce aceste proiecte în dezbatere publică pentru ca toți cetățenii să înțeleagă exact care sunt zonele pe care ne axăm. Baia Mare reprezintă 80% din economia județului. Prioritatea mea sunt firmele care azi funcționează în Baia Mare. Îmi doresc să se dezvolte și ele, pe lângă că merită facilități”, justifică primarul Cătălin Cherecheș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Cluj își primenește legăturile auto cu Sălaj, Alba și Bistrița

Articolul următor

Volker Raffel - noul CEO al E.ON România din 1 august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share