Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a mișcat bursa în primăvară

Companiile din sectoarele tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C), financiar-bancar, servicii medicale și imobiliare au șanse bune de urcare la Bursa de Valori București (BVB) în acest an.  

Mai multe companii din Cluj au acționat ca intermediari sau emitenți pe piața de capital, în această primăvară, la Bursa de Valori București (BVB).

BRK Financial Group (BRK) a devenit primul Market Maker al Emitentului (MME) pentru obligațiuni la BVB. Din 6 aprilie, emisiunea de obligațiuni listată în 26 martie de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), de 6,6 milioane de euro, beneficiază de serviciile de MME oferite de BRK.

Firebyte Games Cluj (FGC) este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la BVB, pe Piața AeRO. Acțiunile sunt tranzacționate, din 6 aprilie, după ce în februarie FGC a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitori pe piața de capital, bani utilizați pentru extinderea activității de dezvoltare.

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat pe Piața AeRO. Acțiunile sunt tranzacționate în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare (SMT). Anterior listării, Raiko a derulat două plasamente private (iulie 2019 și februarie 2020) prin care a atras 1,9 milioane de lei de la investitorii pe piața de capital, pentru finanțarea activității curente, extinderea activității prin fuziuni și susținerea activităților de marketing.

Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties Brașov a listat prima sa emisiune de obligațiuni pe SMT, prin BRK. Acesta a derulat, în ianuarie, un plasament privat prin care a atras de la investitori 2,1 milioane euro, prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani și o dobândă fixă de 9%, plătibilă trimestrial. Cele 20.937 de obligațiuni au o valoare nominală de 100 euro/titlu și au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 persoane fizice și două juridice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou nivel de siguranță: noua generație de senzori Radar de la Continental

Articolul următor

Județul Cluj își primenește legăturile auto cu Sălaj, Alba și Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share