Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Paulo Gepa a modernizat Liceul de Artă Ioan Sima

Asocierea Paulo Gepa – Oviluc a finalizat lucrările de creștere a eficienței energetice a Liceului de Artă Ioan Sima din Municipiul Zalău, proiect de 7,3 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Principalele lucrări constau în înlocuirea ferestrelor, izolarea termică a soclurilor, a planșeului sub pod, a acoperișului în pantă și a pereților exteriori. Totodată, s-a intervenit asupra instalațiilor aferente clădirii. Instalația termică a fost înlocuită în totalitate, iar cea electrică beneficiază de echipamente noi.

Instalația sanitară a fost refăcută cu materiale și echipamente de generație nouă. 450 de elevi vor beneficia de condiții îmbunătățite pentru derularea actului educațional. Proiectul contribuie la reducerea consumului de energie din surse convenționale și reducerea emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă, minimum 10% din necesarul de energie fiind asigurat din surse regenerabile.

Alte două instituții din municipiu au fost modernizate în ultima perioadă: Liceul Reformat Wesselenyi și internatul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul. Municipalitatea mai are în implementare proiecte de investiții pentru modernizarea infrastructurii educaționale la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu, Liceul Ortodox Sfântul Nicolae, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, iar în cartierul Meseș este în construcție o nouă creșă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrița are proiecte europene de 160 de milioane de euro

Articolul următor

ATP Trucks Automobile din Baia Mare anunță lansarea ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc

Citește si:
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Citeste mai mult

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Băile din orașul Beclean au dat startul sezonului estival în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel…
Total
0
Share