Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amazon a pus ochii pe Cluj

Grupul american Amazon intenționează să își deschidă un centru la Cluj-Napoca, urmând strategia sa de extindere în Europa Centrală și de Est (ECE).

“România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale.

Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale”, a declarat Przemek Szuder, lider al Amazon Web Services (AWS) – ECE.

Compania a deschis un birou în București. Acesta face parte din investiția AWS în ECE, extinzând echipa care sprijină numărul tot mai mare de clienți și de parteneri din România. Clienții români folosesc AWS pentru aplicații mobile, web și sociale, medii de dezvoltare și testare, analize Big Data, aplicații de afaceri pentru întreprinderi, internetul lucrurilor, inteligență artificială, machine learning, aplicații critice.

Amazon este o companie americană de comerț online, cu afaceri de 232 de miliarde de dolari în 2018. Jeff Bezos este fondatorul Amazon, el părăsind, în 1994, compania DE Shaw & Co. Amazon a început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eberspaecher Group 2020 fiscal year and outlook for 2021

Articolul următor

Mâine -„Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, un eveniment al Energynomics

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share