Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprezentanța Comisiei Europene, condusă de o absolventă de Cluj

Ramona Iulia Chiriac, absolventă a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, va conduce Reprezentanța Comisiei Europene în România, în locul interimarului Istvan Jakab.

Aceasta va acționa în noua funcție ca reprezentant oficial al CE, sub autoritatea politică a președintelui Ursula von der Leyen. Chiriac va prelua funcția la 1 iulie. Ea este diplomat de carieră, cu 20 de ani de experiență în afacerile europene, inclusiv la nivel local în România.

Datorită pozițiilor sale anterioare, a dobândit abilități de comunicare strategică și reprezentare politică, împreună cu o cunoaștere a contextului politic din țara noastră, conform conducerii CE. Aceasta era este consul general al României în Munchen din 2016 și făcea parte din serviciul diplomatic român din 2008.

Înainte a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, a fost responsabilă de promovarea valorilor UE, oferind informații despre oportunitățile de finanțare.

Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene la UBB și deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen. CE menține reprezentanțe în toate capitalele statelor membre ale UE și în birourile regionale din Barcelona, ​​Bonn, Marsilia, Milano, München și Wroclaw.

Reprezentanțele interacționează cu autoritățile naționale, părțile interesate, cetățenii și informează mass-media și publicul despre politicile UE. Șefii de reprezentanțe sunt numiți de președintele CE și sunt reprezentanții săi politici în statul membru în care sunt detașați.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Job nou pe piața muncii din România, responsabil cu fericirea angajaților

Articolul următor

Corteva Agriscience anunță Strategia Climatică a Companiei, prin lansarea primului Raport de Sustenabilitate  

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share