Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cerere mare la Urbanism în Cluj: lumea se mută din oraș

În primele patru luni ale acestui an la nivel județean au fost eliberate 730 de certificate de urbanism, în creștere cu 122% față de aceeași perioadă din 2020.

Consiliul Județean (CJ) a realizat o analiză a activității în domeniu, în special a autorizațiilor de construire și certificatelor de urbanism. „E o creștere semnificativă a numărului autorizațiilor și certificatelor de urbanism care ni se solicită.

Este datorată inclusiv interesului tot mai ridicat al unor clujeni din mediul urban de a se stabili în zonele periurbane și rurale. Am solicitat specialiștilor direcției de urbanism ca în pofida acestei creșteri să mențină un termen mediu de eliberare cât mai scăzut, sub limita celui prevăzut de lege”, a afirmat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

În această perioadă, instituția a emis 172 de autorizații de construire, în creștere cu 87%. Cele mai multe cereri de autorizare au fost procesate în februarie: 61 de asemenea documente, de 2,5 ori mai mult comparativ cu același interval din 2020.

Cele mai multe certificate de urbanism (242) au fost eliberate în aprilie, de peste patru ori mai multe față de luna similară a anului trecut. Tendința în creștere se manifestă și la avizele emise de CJ la certificate de urbanism și autorizații de construire, în primele patru luni fiind eliberate 265, cu 27% mai multe.

CJ Cluj deservește din punct de vedere urbanistic, prin eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, 53 din totalul de 75 de comune clujene, respectiv cele care nu dispun de specialist sau de structură proprie de resort.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IRUM Reghin, cel mai important producător autohnton de tractoare, lansează o gamă nouă de utilaje

Articolul următor

Buonavista Duathlon Challenge, la a 8-a ediție: concurs inedit în Sibiu, care îmbină alergarea cu mersul pe bicicletă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share