Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

3,7 milioane de lei pentru devierea Someșului

Proiectul de deviere a cursului Someșul Mic beneficiază în acest an de 3,7 milioane de lei. Acesta va spori siguranța la inundații și pregătește terenul pentru prelungirea pistei aerogării clujene de la 2,1 la 3,5 km.

Administrația Bazinală Apele Române Someș-Tisa execută lucrări de deviere a râului. Primele lucrări au început în 2012, iar acum se execută terasamente care presupun săpături în noua albie a Someșului. Ulterior, se vor executa diguri de apărare împotriva inundațiilor pe ambele maluri.

În acest an, suma alocată pentru derularea lucrărilor este de 3,7 milioane de lei. “Prin realizarea lucrărilor va crește gradul de apărare în caz de inundații a populației și a obiectivelor socio-economice”, consideră conducerea ABAST.

Mai bine de jumătate din lucrările inițiale de deviere a Someşului în zona aeroportului au beneficiat de o finanţare europeană. De devierea parţială a Someşului a depins darea în folosinţă a primilor 2,1 km ai noii piste de decolare-aterizare. Devierea completă a Someşului este necesară pentru prelungirea noii piste de la 2,1 la 3,5 km.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bristol Myers Squibb rămâne în Europe House

Articolul următor

E.ON Energie România a modernizat instalația de nocturnă a stadionului Arena Națională

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share