Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4.500 de vizitatori la noaptea muzeelor din Cluj

Muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj au participat la Festivalul European Noaptea Muzeelor, o ediție specială marcată de măsuri sanitare stricte.

Cu acest prilej, Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), Muzeul Memorial Octavian Goga (MMOG) Ciucea au putut fi vizitate gratuit. ,,Dorul de evenimente culturale și de interacțiune cu frumosul i-a condus pe clujeni către muzee, marcând o ediție extrem de reușită a acestei manifestări de rang european. Dat fiind contextul epidemiologic, numărul vizitatorilor a fost unul neașteptat de mare”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

MACN și-a întâmpinat vizitatorii cu un program de expoziții care să pună în valoare patrimoniul cultural al instituției și creații ale artiștilor contemporani. Cele 2.960 de persoane care au străbătut sălile muzeului au putut vizita expoziția permanentă – Galeria Națională, dar și trei temporare. În cadrul expoziției World Press Photo 2021, a fost lansat un film realizat în colaborare cu Universitatea de Artă și Design.

Palatul Reduta al MET a constituit o atracție deosebită, 1.040 de vizitatori alegând să-i treacă pragul. Aceștia au putut admira actuala expoziție permanentă, intitulată ,,Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII-XX”, care încearcă să reconstituie, prin exponate, universul rural transilvănean.

MMOG a dedicat cea de-a XVII-a ediție a Nopții Muzeelor prieteniei dintre Octavian Goga și Ady Endre, doi dintre cei mai reprezentativi exponenți ai unor mari culturi. Cei 526 de vizitatori au avut oportunitatea de a face un tur al muzeului și de a admira exponate din cadrul celor patru expoziții temporare. Seara a fost încheiată cu un concert extraordinar Grigore Leșe – Orchestra Cununa Transilvană.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tesla a început lucrările la prima stație de încărcare de tip supercharger din Sibiu

Articolul următor

Eveniment online: „reTAG – a retail, FMCG & e-commerce conference for the modern world”

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share