Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Etnografic din Hoia se extinde cu 12 milioane euro

Extinderea cu 30 ha a Parcului Etnografic Romulus Vuia (PERV) din Cluj-Napoca se va realiza printr-o investiție de 12 milioane de euro.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat documentația de urbanism necesară emiterii autorizației de construire pentru proiectul care vizează revitalizarea și extinderea PERV. „Așteptăm să primim ultimele avize de la Comisia de Monumente și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, astfel încât să reușim transmiterea întregii documentații de autorizare Primăriei Cluj-Napoca.

Suntem încrezători că până la începutul lunii septembrie, după finalizarea proiectului tehnic, să putem lansa de facto licitația de execuție a acestui important proiect de extindere”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Proiectul de revitalizare a primului muzeu etnografic în aer liber din România este rezultatul concursului internațional de soluții inițiat de forul județean, demers care a urmărit găsirea celor mai bune idei de valorificare a patrimoniului cultural muzeal.

Contractul de proiectare tehnică a fost atribuit unei firme de arhitectură clujene, care a convins juriul cu o soluție inovatoare, capabilă să transforme PERV într-un obiectiv extrem de atractiv pentru desfășurarea de activități culturale, evenimente, expoziții, târguri și festivaluri tradiționale, dar și pentru vizite în familie și pentru iubitorii activităților în aer liber.

Printre obiectivele de investiții care se vor realiza aici se numără un centru de vizitatori, un sat de vacanță compus din case în stil tradițional și ateliere de meșteșuguri, respectiv un centru administrativ. Cu acest prilej, va fi amenajată Pădurea-Parc Hoia, prima etapă a proiectului fiind finalizată odată cu amenajarea pajiștii estice și plantarea primilor copaci din cei 1.200 prevăzuți. Tot aici vor fi amenajate promenade, un bike-park, un parc canin, locuri de joacă pentru copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județele Alba, Bihor și Cluj au încheiat un parteneriat pentru Munții Apuseni

Articolul următor

Zona Huta va avea traseu turistic de 10 kilometri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share