Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Azomureș încheie revizia tehnică parțială a instalațiilor, parte din programul multi-anual de investiții

Lucrările tehnice derulate pe parcursul lunii iunie se apropie de final. Inspectiile și investițiile realizate la diferite instalații s-au desfășurat conform graficului de lucrări anunțat.

 

Revizia tehnică bianuală a inclus mii de inspecții pentru a asigura funcționarea în siguranță a instalațiilor pentru următorii doi ani. Pe perioada reviziei s-au implementat noi investiții pentru îmbunătățirea productivității, protecției mediului, eficienței energetice și funcționării sigure a instalațiilor.

La revizia tehnică din iunie 2021 am continuat să punem în practică măsurile din planul tehnic de reducere a zgomotului ambiental, prin executarea unor lucrări specifice la instalațiile care au fost monitorizate anterior.

„Suntem optimiști că ceea ce s-a executat va avea efectul scontat pe perioada în care platforma funcționează în condiții normale. Lucrările tehnice pentru reducerea zgomotului la instalațiile aflate la înălțime au fost realizate în baza unui studiu din 2019 al unei companii independente și au cuprins înlocuirea unor amortizoare în unitățile de producție. Alte lucrări asemănătoare vor fi realizate în timpul reviziilor viitoare. Vor mai exista probabil situații punctuale la porniri și opriri de instalații, dar unul dintre obiectivele noastre este ca acest lucru să se întâmple cât mai rar”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

În timpul reviziei tehnice, peste 500 de angajați externi au fost implicați în executarea lucrărilor, alături de angajați Azomureș și ai contractorilor permanenți. În această perioadă nu a fost înregistrat niciun accident de muncă. Bugetul total al programului de revizie a fost de peste 40 de milioane de lei.

Odată cu repornirea completă a instalațiilor de pe platformă și reluarea producției, îngrășămintele Azomureș vor fi disponibile la capacitate normală la distribuitorii din România.

Total
303
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința online: “Supply Chain Logistics & Intermodal Freight Transport Conference”

Articolul următor

Programul Green Homes se lansează oficial în Republica Moldova

Citește si:
Total
303
Share