Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Undă verde pentru UBB la cumpărarea Opera Plaza

Achiziționarea de către Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, din fonduri proprii, a imobilului Hotel Opera Plaza (HOP) ca sediu al Facultății de Drept a fost aprobată prin hotărâre a Guvernului României.

„La UBB avem un deficit major de spaţii academice pentru educaţie şi cercetare. Numai anul trecut numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6% (cu 11% la master). Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi.

După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung. Mă aştept ca guvernul să ne ajute în acest demers, deoarece până acum ne bazăm mai mult pe resursele proprii decât pe fonduri specifice dedicate acestor nevoi care să vină de la stat”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

“Sper în continuarea şi sporirea în acest sens şi a susţinerii autorităţilor locale, foarte bună până acum, deoarece UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din ţară, susţinând şi dinamizând astfel tot oraşul. În acest caz concret, proiectul specific iniţiat de rector şi de Facultatea de Drept a fost discutat şi aprobat de Consiliul de Administraţie şi de Senatul UBB, apoi aprobat şi de Guvernul României.

Deşi l-am iniţiat, nu am vrut să vorbesc public despre acest proiect concret până nu aveam aprobarea guvernului. Acum o avem, astfel că pot spune public că Facultatea de Drept a UBB – una dintre cele mai mari ca număr de studenţi – va avea un nou sediu modernizat, iar achiziţia acestui spaţiu îi va rezolva problemele de infrastructură academică pentru mulţi ani de acum încolo”, afirmă rectorul UBB.

Senatul instituției a decis, în martie, pentru cumpărarea HOP, să aloce 44 de milioane de lei. Hotelul aflat acum în proprietatea oamenilor de afaceri Călin și Octavian Buzoianu are 64 de camere, care vor fi transformate pe viitor în săli de curs, laboratoare şi birouri. Clădirea a găzduit inițial fabrica de dulciuri Feleacul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noaptea Muzeelor la Oradea în 3 iulie

Articolul următor

Herlitz donează 2% din vânzările de ghiozdane și rucsacuri către zeci de școli din medii defavorizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share