Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai preia Grădina Botanică Jibou

Centrul de Cercetări Biologice (CCB) din Jibou, din subordinea Ministerului Educației a devenit, printr-o hotărâre de guvern, parte a comunității Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

„După comunitatea academică din Reșița, o altă comunitate se alătură UBB, împreună devenind mai puternici. Colaborările dintre UBB și CCB sunt vechi și constante, așa cum este normal într-o lume tot mai globalizată, între unități academice, cu teme similare, aflate la nici 60 km unele de altele.

Este un demers natural, dorit de ambele entități academice. UBB își întărește prezența în Sălaj – după extensia universitară din Zalău: are acum centru de cercetare în Jibou, dorind astfel să contribuie, împreună cu autoritățile locale, la o dezvoltare comunitară bazată pe cunoaștere și inovație în Sălaj.

UBB poate organiza rațional și eficient cea mai extinsă rețea de grădini botanice din țară, poate chiar din țările din jur: Cluj – Bistrița-Năsăud (Arcalia) – Sălaj, cu rol educațional, în cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea (inclusiv pentru stimularea turismului)”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

„În perioada următoare, CCB va trece din subordinea directă a ministerului în subordinea UBB, cu păstrarea personalității juridice a instituției. CCB este o unitate de educație și cercetare care cuprinde și Grădina Botanică Vasile Fati. Instituția sălăjeană are o lungă colaborare academică cu UBB, cea mai prestigioasă universitate din România.

Trecerea centrului în subordinea UBB vine ca un lucru firesc în linia dezvoltării relațiilor academice, cu beneficii de ambele părți. Prezența UBB în Jibou, prin intermediul CCB, stimulează dezvoltarea activității de cercetare de înalt nivel academic și creează oportunități educaționale noi, la nivel local și județean.

Suntem convinși că prin prezența UBB în Jibou se asigură continuitatea dezvoltării Grădinii Botanice, cu un plus de stabilitate pentru activitățile de educație și protecția mediului de aici”, spune directorul CCB, Cosmin Sicora. CCB are ca activitate principală managerierea Grădinii Botanice, în contextul activităților de cercetare, microproducție, muzeistice și acvaristice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The 25th International Passive House Conference

Articolul următor

Se “mișcă” autostrada Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share