Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clasamentul celor mai mari producători de lactate: două companii din Brașov, în top 10

Importurile de lapte brut au cres­cut cu 24,4%, iar volumul de lapte co­lec­tat de procesatori de la ex­ploa­ta­ţiile agri­cole şi centrele de colec­tare a fost mai mare cu 1,1% decât în 2019. Datele In­sti­tu­tului Naţional de Statistică  mai arată că a crescut şi preţul laptelui în co­merţul modern, trecând de 7 lei/litru.

În clasamentul celor mai mari producători de lactate conduce compania Albalact, parte a gigan­tu­lui francez Lactalis. În anul 2020 aceasta a raportat o cifră de afaceri de peste 760 milioane lei. Profitul Albalact a crescut până la 27,7 milioane lei.

Urmează Danone România, companie controlată de francezii de la Produits Laitiers Frais Est Europe. În 2020 cifra de afaceri a crescut până la 633,4 milioane lei, profitul net scăzând de la 28,8 milioane la 21,1 milioane lei.

În top 5 producători de lactate mai găsim Fabrica de Lapte Braşov, pro­du­cătorul Olympus, Hochland România şi Fries­landCam­pina, producătorul Napo­lact, care au avut venituri nete şi profit în creștere față de 2019.

Printre cei mai mari 10 producători de lactate din regiunile Transilvaniei și Banatului mai identificăm și compania Covalact (locul 6), din județul Covasna, cu o cifră de afaceri în ușoară scădere în 2020 față de 2019 (245 milioane față de 251), însă cu un profit net mai mare cu 2 milioane lei, constituind 10,6 milioane. Urmează compania Simultan SRL (locul 8) din județul Timiș. În anul 2020 aceasta a raportat o cifră de afaceri cu aproape 80 de milioane de lei mai mare decât în anul precedent – 243 milioane lei – și un profit net de aproape 6,5 milioane lei după un an în care profitul nu a atins jumătate de milion.

Pe locul 9 găsim compania Carmo Lact Prod SRL din Bistrița Năsăud, fondată în anul 1994 și având trei acționari români. Pentru anul trecut compania a raportat o cifră de afaceri cu aproape 30 de milioane de lei mai mare, depășind 132 de milioane de lei, iar profitul net a fost de 6,2 milioane lei.

Top 10 cei mai mari producători de lactate este încheiat tot de o companie din Brașov – Prodlacta SA. Cifra de afaceri a companiei a constituit în anul 2020 110 milioane de lei, cu 10 milioane mai mult decât în anul precedent, iar profitul net a crescut cu 400.000 de lei, până la 1,6 milioane.

Total
29
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch investește în formarea liderilor și continuă programul Junior Managers (JMP)

Articolul următor

Contractul pentru legătura Centura Oradea - A3, semnat

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
29
Share