Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alstom ar putea aduce trenurile cu hidrogen în România. Printre investiții – construirea de centre de control a traficului

Trenurile alimentate cu hidrogen pot fi o soluție perfect funcțională pe majoritatea liniilor neelectrificate din România, având o autonomie de 1.000 km cu un singur „plin”, susține grupul francez Alstom, care este, de altfel, și producătorul singurului astfel de tren din lume operațional în prezent, potrivit bizbrasov.ro.

Potrivit sursei citate, autoritățile române iau în calcul achiziția a 12 trenuri pe hidrogen pentru un program-pilot destinat liniei București-Pitești, care ar urma să fie lansat în 2024. Costurile sunt estimate la 11,5 milioane de euro pentru un automotor, iar întregul proiect, inclusiv modernizarea liniei feroviare, are o valoare de 382 milioane de euro, potrivit Programului Național de Redresare și Reziliență.

Primul tren alimentat cu hidrogen, Coradia iLint, a parcurs 200.000 km în ultimii doi ani, în teste încheiate în Germania, Austria și Olanda.

Alstom asigură de 17 ani mentenanța trenurilor de metrou din București și s-a înscris la licitația pentru aceste servicii pentru următorii ani. Investițiile grupului prevăd printre altele dezvoltarea unor centre de control al traficului, Alstom urmând să pună în funcțiune, la Simeria, al doilea astfel de centru din România, după cel de la Arad. O unitate similar va fi construită și la Brașov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategia de Dezvoltare Rurală a județului Alba până în 2027. Depopularea și îmbătrânirea populației, principalele probleme

Articolul următor

Cum să-ți faci joaca la păcănele mai interesantă?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share