Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schimbare de comportament pe piața cardurilor: două trimestre de scădere, însă doar pe utilizarea ATM-urilor

https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22466/15005355/1/card.jpg

Datele statistice colectate de BNR, releva ca piata inregistreaza din nou doua trimestre consecutive de scadere a tranzactionarii – trimestrul 4 din 2020 si primul trimestru din 2021. Scăderea este însa doar pe utilizarea ATM-urilor.

In conditiile in care guvernul a continuat sa ridice din restrictii este clar ca aceasta realitate statistica nu are de-a face cu restrangerea economiei. Este un efect al pandemiei. Odata ce au descoperit platile prin card, romanii nu s-au mai intors la vechile obiceiuri si fac tot mai multe plati la comercianti, scrie nocash.ro.

Potrivit sursei citate, doar in 2020 s-au efectuat peste un miliard de tranzactii de plati pe card. Practic, 8 din 10 tranzactii pe cardurile emise in Romania, sunt plati. Este indicatorul cu cea mai spectaculoasa evolutie. Daca luam in calcul doar numarul de tranzactii efectuate pe card in primul trimestru, cel mai slab din (fiecare) an, constatam ca s-a inregistrat o crestere de aproape cinci ori in ultimii sase ani.

O alta tendinta este utilizarea bancomatelor pentru „cash collection”. Romanii au ajuns sa depuna lunar la ATM-uri, pe conturile de card, sume de neimaginat in urma cu cativa ani. In primele trei luni din acest an, valoarea depunerilor a fost de 17,5 mld. lei (3,5 mld. euro), mai scrie nocash.ro.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Cadranul Magic”: UiPath este lider mondial în roboți software și în 2021

Articolul următor

Anii Drumeției în Sibiu: A fost elaborat Ghidul de bune practici pentru amenajarea traseelor

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share