Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În municipiul Hunedoara începe modernizarea transportului public: 10 mln. euro pentru stații inteligente, autobuze ecologice și senzori de mediu

În municipiul Hunedoara urmează să înceapă lucrările la „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul de Est”. Autoritățile locale promit că acest lucru se va întâmpla în 2-3 săptămâni.

Proiectul are o valoare totală de aproape 10 milioane de euro, este finanțat prin Programul Operațional Regional și are ca obiective principale modernizarea infrastructurii de transport, încurajarea soluțiilor de transport alternative nepoluante și achiziționarea de autobuze ecologice.

În urma licitației derulate conform prevederilor legale, contractul a fost adjudecat de asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions SRL – Proactiv SRL. Acesta este cel mai amplu demers de modernizare a municipiului Hunedoara.

„Proiectul privind «Coridorul de Est» este complementar cu alte două proiecte, de valori aproximativ egale, 10 milioane de euro fiecare: «Coridorul Central», aflat deja în faza de execuție a lucrărilor (șantierul din zona Sanitas), respectiv «Coridorul de Vest», pentru care sperăm ca procedurile de licitație să poată începe cât mai curând. Rezolvăm mai multe probleme importante sesizate și de cetățeni în nenumărate rânduri: starea carosabilului și trotuarelor pe străzile Mureșului și Eroilor, starea scărilor dinspre fostul Liceu Nr. 2 și de lângă vechea Școală Nr. 3, dar modernizăm și orașul realizând o a treia zonă pietonală modernă, pe Aleea Ciprian Porumbescu, și achiziționând autobuze hibrid, sisteme de semaforizare moderne, mobilier urban și multe alte dotări de care orice oraș modern are nevoie”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Aleea Ciprian Porumbescu şi „scările de la Poliţie”, zonă denumită La Trepte (dintre b-dul Rusca şi str. I.L.Caragiale) vor fi transformate în noi zone atractive de promenadă, dotate cu mobilier urban și rețele de iluminat public pietonal. La fel se va întâmpla şi cu Scara – Izvor (din apropierea fostei Școli Generale Nr. 3).

Prin același proiect, 12 stații de autobuz vor fi modernizate urmând să se transforme în „stații inteligente” de călători cu wi-fi, senzori de proximitate, senzori de mediu, iluminat LED, panouri de informare, aplicații privind călătoriile, panouri solare și sisteme de stocare a energiei, spoturi USB pentru încărcarea de telefoane, camere video de monitorizare și aplicații de tip „planificator de călătorie”.

Va fi implementat și un sistem de e-ticketing, alături de un sistem informatic de management al flotei și de informare dinamică a pasagerilor în stațiile de autobuz.

Alte puncte importante ale proiectului le reprezintă modernizarea sistemului de semaforizare prin montarea de semafoare inteligente, extinderea sistemului de supraveghere video și achiziționarea a 10 autobuze ecologice hibrid (în total, vor fi 20, celelalte urmând a fi achiziționate în cadrul celorlalte două proiecte asemănătoare – „Coridorul de Vest” şi „Coridorul Central”).

Total
9
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O companie brașoveană a investit 155.000 de euro într-un proiect fotovoltaic

Articolul următor

Se caută cinci membri în Consiliul de Administrație al Aeroportului din Sibiu: „Așteptăm antreprenori de top”

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
9
Share