Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O companie din Brașov va construi centura municipiului Sfântu Gheorghe

Constructorul braşovean Gott Strasse SRL a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia centurii municipiului Sfântu Gheorghe, o şosea cu o lungime de 12 kilometri şi un cost de aproape 300 de milioane lei.

„Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare”, a transmis CNAIR.

Municipiul Sfântu Gheorghe, reședința judeţului Covasna, se află pe traseul Drumului European 578 Braşov- Sfântu Gheorghe- Miercurea Ciuc (DN 12), iar prin relizarea şoselei traficul de tranzit va ocoli zona urbană, notează într-un comunicat Compania de Drumuri.

Centura municipiului Sfântu Gheorghe va fi construită la profil de drum clasic, cu o singură bandă pe sens, va avea 4 intersecţii cu sensuri giratorii şi trei pasaje supraterane, din care cel mai lung, peste Olt şi peste Calea ferată Braşov – Deda, de 526 metri. De asemenea, vor fi amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7. Contractul are o perioadă de realizare de 29 de luni din care 24 pentru execuţie şi poate fi semnat dacă nu se depun contestaţii.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2 lei pentru o călătorie cu minibuzul electric: În centrul Sibiului se lansează Linia Verde de transport public

Articolul următor

Arad, singurul județ din centrul și vestul României în topul cu cei mai mulți legumicultori beneficiari de fonduri în 2021

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share