Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorenii se pot califica gratuit ca ghizi turistici, salvamari și paznici de vânătoare

Agenția de Management a Destinației Bihor (AMD Bihor) organizează, începând din această toamnă, trei cursuri gratuite de formare profesională, printr-un proiect transfrontalier.

Cursurile pentru formare profesională de salvamar și ghid turistic pentru peșteri dispun de 30, respectiv 15 locuri pentru cursanți. Perioada de înscriere continuă până la ocuparea tuturor locurilor disponibile. Formularele și documentele necesare pot fi accesate pe site-ul proiectului, la secțiunea „Cursuri”: https://fortourbhhb.ro.

Orele de pregătire pentru cele 14 persoane care doresc să devină paznici de vânătoare au început pe data de 30 august și se vor desfășura pe o perioadă de aproximativ patru luni și jumătate.

Cele trei cursuri gratuite fac parte din proiectul transfrontalier ROHU-398, ”Crearea și dezvoltarea unei rețele policentrice transfrontaliere de formare și sprijin, pentru a crește calitatea serviciilor transfrontaliere de turism și artizanale în județele Bihor și Hajdú-Bihar”, finanțat de Uniunea Europeană, cu un buget total de 2.718.105,80 euro.

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți ocuparea forței de muncă în domeniile turism, cultural și ospitalitate, prin organizarea, printre altele, a unor cursuri variate, de la ghid turistic, administrator de hotel, paznic de vânătoare, paznic în ariile protejate, la specialist în conservarea obiectelor de artă, muzeograf, curator, etc. Obiectivul este ca 1.020 de persoane să participe la traininguri de formare și târguri de muncă prin acest proiect pe fonduri europene.

Beneficiarii proiectului ROHU – 398 sunt AMD Bihor, ca principal beneficiar, și Parohia Ortodoxă Körösszegapáti (Ungaria), Episcopia Romano-Catolică Oradea, Parohia Reformată Episcopia Bihor, Parohia ortodoxă Sfântul Duh Mângâietor și Mânăstirea Izbuc.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz impune vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru echipaj

Articolul următor

Bosch deschide oficial a treia hală de producție la Cluj

Citește și:
Concertele extraordinare de Crăciun marca Ștefan Bănică aniversează, în luna decembrie, 20 de ani de existență.
Citeste mai mult

Bănică Jr va concerta la BTarena

Concertele extraordinare de Crăciun marca Ștefan Bănică aniversează, în luna decembrie, 20 de ani de existență. Este una…
Citeste mai mult

Crește activitatea în construcții

Ultima anchetă de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică (INS) arată o tendință de creștere a activității…
Fanii pot afla în ce zile vor urca pe scenă artiștii lor preferați din line-up la Neversea. De asemenea, este oficial disponibilă și achiziția biletelor de tip Day Ticket,
Citeste mai mult

Neversea a lansat biletele de o zi

Organizatorii festivalului de pe litoral au dat startul anunțurilor programului pe zile. Fanii pot afla în ce zile…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
2
Share