Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inginerii de la Adiss își fac intrarea pe piața de capital

Compania maramureșeană de inginerie și specializată în domeniul tratării și epurării apei, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Listarea a fost precedată de încheierea cu succes a unui plasament privat prin care Adiss a strâns de la investitori 6,3 milioane de lei. Compania a emis 4,2 milioane de acțiuni noi, de 0,5 lei. Fondurile atrase vor susține dezvoltarea prin crearea unor divizii orientate spre noile tehnologii de îmbunătățire a calității apei, vânzarea online de produse, consolidarea poziției sale pe piață, digitizarea completă a companiei.

„Apreciem încrederea investitorilor și ne dorim să devenim puntea de legătură prin care ei să poată investi în această industrie, deoarece considerăm că gestionarea apei a devenit deja o abilitate critică în sec. XXI. Misiunea Adiss este de a contribui la viitorul sustenabil al comunităților din România prin rezolvarea provocărilor din domeniul apei” – Cristian Raț, acționar majoritar Adiss.

„Adiss este o companie românească specializată în ingineria epurării apei, deja un etalon pe piața tratării și epurării apei uzate, iar prin aceasta listare, Adiss aduce la bursă un domeniu nou, aflat pe traiectoria trendului global privind sustenabilitatea și tehnologia” – Virgil Zahan, CEO Goldring.

Adiss produce stații compacte și echipamente de epurare a apei și oferă soluții de proiectare, dezvoltare, gestionare proiecte, consultanță și mentenanță, sub conceptul de „end to end solutions”. Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 40,4 milioane de lei, o creștere anuală de 84%, majoritatea din produsele proprii vândute. Pentru finalul anului 2021, compania estimează afaceri de 52,6 milioane.

Echipa Adiss va folosi instrumentele și oportunitățile existente la bursă pentru creșterea valorii și lichidității acțiunilor sale, pentru atragerea de capital și recompensarea investitorilor săi. Raț s-a angajat ca într-o perioada de șase luni de la listare să nu își dilueze participația la capitalul social al emitentului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UiPath, liderul unei piețe care se aglomerează

Articolul următor

Rezultate financiare FIRST BANK: profit net de peste 10 milioane euro în primul semestru din 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share