Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noile tehnologii spațiale, prezentate full-dome la planetariul din Baia Mare

Muzeul de Științe Astronomice (MSA) Baia Mare participă la un proiect în cadrul programului european Erasmus+ prin care prezintă impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană.  

În perioada 20-21 septembrie, MSA participă la o întâlnire în cadrul proiectului DARK, găzduită de Planetariul din Viena. Acesta se desfășoară în parteneriat și cu instituții similare din Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Zielona – Gora (Polonia).

Participarea MSA la acest proiect este o continuare a relațiilor internaționale dezvoltate de planetariul băimărean, în urma derulării cu succes a proiectului Universe to Reach? In Planetarium!. O strategie similară a vizat realizarea unui produs intelectual care să prezinte impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană, spectacolul digital full-dome Satelix.

Spectacolul astral oferit de digital full-dome este disponibil în limba română, deocamdată doar la Baia Mare, în cadrul programului oferit de MSA, și reprezintă participarea în premieră a unui planetariu din România la realizarea unui astfel de produs intelectual. În viitorul apropiat, acest spectacol digital va fi difuzat de către toate planetariile din țara noastră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jocozaur.ro lansează online primul film documentar românesc despre jocurile de societate

Articolul următor

Ansett Logistics a listat primele sale obligațiuni la BVB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share