Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Politehniștii clujeni vor acorda asistență energetică IMM-urilor

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va organiza un program postuniversitar de perfecționare în managementul energetic la care vor participa angajați din întreprinderile mici și mijlocii (IMM).

Specialiști în domeniul eficienței energetice și angajații din IMM-uri cu atribuții legate de managementul energetic al companiei au fost invitați să participe programului de eficiență și sustenabilitate energetică pentru manageri energetici în IMM-uri, organizat sub coordonarea Energy Transition Research Center.

Printre temele abordate se numără politici privind eficiența energetică; sisteme, oportunități de reducere consumuri energetice; noțiuni de bază în evaluarea energetică și standarde; instrumente pentru monitorizarea și managementul energiei; mecanisme și surse de finanțare a eficienței energetice, studii de caz.

Cursurile se vor desfășura, gratuit, în perioada 15 octombrie – 15 decembrie, în format online (partea teoretică) și on-site (studiile de caz). Absolvenții vor primi certificat de absolvire, emis de către Ministerul Educației și Cercetării.

Programul postuniversitar reprezintă o componentă a colaborării UTCN, în cadrul proiectului care se desfășoară în cadrul programului cadru european pentru cercetare și inovare Horizon 2020, prin mecanismul de finanțare pentru IMM-uri. Prin urmare, absolvenții acestui program vor deveni în mod oficial membri ai comunității internaționale de specialiști în energie create prin intermediul proiectului.

Pe parcursul programului și după absolvire, participanții vor avea acces la o platformă unde vor fi disponibile materiale de training puse la dispoziție în toate cele opt țări partenere. Obiectivul proiectului este de a susține IMM-urile din țările participante în proiect în realizarea de audituri energetice și implementarea soluțiilor propuse de acestea pentru îmbunătățirea performanțelor energetice.

Total
10
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea din Oradea participă la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Articolul următor

Orădenii pot să-și plătească impozitele fără majorări până 30 septembrie

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
10
Share