Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Protest pentru eliminarea separatoarelor de sensuri

Administrația din localitatea clujeană Tureni a sesizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) în vederea eliminării separatoarelor de sensuri de pe Drumul Național 1.

“În ultimii ani, de când CNAIR a avut „geniala” idee de a monta celebrele separatoare de sensuri, accidentele de circulație cu urmări grave se produc cu o frecvență alarmantă. Noi spunem că este din cauza ignoranței și a indolenței care domnește în IGPR și în CNAIR. Aceste două instituții ridică din umeri și își pasează responsabilitățile de la una la cealaltă, fără să rezolve în definitiv nimic.

Ceea ce IGPR și CNAIR nu vă spun, dar vă spunem noi, este faptul că există un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui sens giratoriu în intersecția de lângă hotel-restaurant Paprika, însă este blocat. Avem informații că blocajul se petrece la IGPR, care efectiv nu dorește să dea aviz favorabil acestui studiu care ar rezolva cel puțin una dintre nenumăratele probleme cu care se confruntă infrastructura rutieră din Tureni.

În urmă cu doi ani, Primăria Tureni a realizat un studiu de fezabilitate pentru semaforizarea DN 1, însă Camera de Conturi Cluj ne-a obligat să renunțăm la proiect, invocând faptul că DN 1 nu este responsabilitatea comunei, în ciuda faptului că voiam să semaforizăm exact intersecția unde s-a produs o tragedie. Instituțiile statului stau impasibile, politicienii se umflă pe rețelele de socializare, vorbind despre limitatoare de viteză.

De ce, în loc să avem accidente, nu avem controale radar la Tureni, cu o frecvență mai mare? De ce li se permite „baștanilor” să circule cu 150 km/h în localitate? vorbim despre vieți pierdute, drame și tragedii care nu se văd nici de la București, nici de la Cluj, dar se simt, cu durere și lacrimi, la Tureni”, a menționat Daniela Mănăilă, edilul comunei.

“Montarea acestor separatoare este foarte importantă pentru asigurarea siguranței circulației. Facem apel în continuare la șoferi să circule cu respectarea regulilor de circulație, mai ales cu viteza legală, pentru că montarea acestor parapete nu va exclude producerea de accidente cauzate de viteza excesivă”, motiva CNAIR, la instalarea de separatoare de sensuri pe DN 1.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii pot să-și plătească impozitele fără majorări până 30 septembrie

Articolul următor

Încep lucrările la cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share