Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara va realiza, cu bani europeni, un sistem de iluminat în valoare de două milioane de lei în unul dintre parcurile orașului

Primăria Timișoara și societatea câștigătoare a licitației pentru realizarea unui sistem modern de iluminat public în Parcul Botanic au semnat contractul de realizare a unui sistem de iluminat de ultimă generație în unul dintre cele mai mari parcuri din oraș. Semnarea vine după un an de așteptare, perioadă în care s-au judecat contestațiile depuse de firmele participante la licitație, una dintre acestea chiar de societatea declarată acum câștigătoare. Sistemul va asigura, în premieră, lumină în unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona centrală a orașului.

Licitația fusese adjudecată de societatea Elbi Energy Projects SRL în urma unei contestații. Valoarea contractului este de 2,08 milioane de lei, fără TVA bani nerambursabili europeni. Din păcate, acest proiect a fost blocat timp de mai bine de un an din cauza contestațiilor depuse la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și a contestării în instanță a licitației.

Acum, contractul poate merge înainte, societatea amintită are la dispoziție 10 luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor, garanția fiind de 60 de luni.

„Acest proiect a fost complet blocat mai bine de un an de contestații depuse de firmele participante și mă bucur că am reușit, cu ajutorul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și a instanțelor de judecată, să desemnăm un câștigător fără a fi nevoiți să reluăm întreaga procedură de licitație, care ne-ar fi costat timp, dar ne-ar fi pus și în pericol să pierdem finanțarea europeană a acestui proiect. Astfel, pentru prima dată, Parcul Botanic din Timișoara va fi iluminat public”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul prevede instalarea a 219 stâlpi de iluminat public și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3400 de metri liniari. Prin proiect se vor executa următoarele: realizarea unei rețele electrice subterane (LES), alimentarea rețelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune cu dimming la nivel de punct luminos. Astfel, consumul de energie electrică este redus, se realizează un iluminat corect al parcului, adaptat la funcțiunile spațiului public, pentru creșterea confortului și siguranței celor care îl traversează.

„Din păcate, în ultimii ani, parcul a pierdut foarte multe dintre speciile care se găseau odată acolo. De aceea acest proiect vrem să devină un nou început pentru Parcul Botanic. Vrem să reparăm Grădina Japoneză, să reabilităm bazinele, care sunt dezafectate de mai mulți ani și să amenajăm întreaga zonă. Să reintroducem colecțiile de plante care s-au pierdut în decursul anilor pentru ca acest parc să redevină un loc de recreere, dar și de educație, o adevărată Grădină Botanică a Timișoarei”, a mai spus primarul Dominic Fritz.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările la cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România

Articolul următor

Primăria Timișoara a rămas fără contract de furnizare a curentului electric. Firma din Cluj câștigătoare, înlocuită cu Enel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share