Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Dezvoltării alocă fonduri pentru restaurarea bisericilor din Transilvania

Zeci de monumente istorice din Ardeal primesc fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLPDA) în vederea restaurării. Două biserici au fost date în folosință, în timp ce Biserica Sf. Mihail este încă în lucru.

Attila Cseke, ministrul dezvoltării, și prefectul Istvan Tasnadi au efectuat vizite de monitorizare a acestor investiții în municipiile Dej, Cluj-Napoca și comuna Unguraș. “Am vizitat biserici restaurate, monumente istorice prețioase pentru comunitățile locale, atracții turistice ale județului și regiunii. Am redat comunității Biserica Reformată din Dej, pentru restaurarea căreia MPDPA a asigurat o finanțare de 10 milioane de lei.

În Cluj-Napoca am vizitat lucrările Bisericii Romano-Catolice Sfântul Mihail. Clădirea este acum acoperită de schele, dar lucrările avansează bine, sunt finalizate în proporție de 60%. Nu va trece mult timp până când acest monument istoric va putea fi vizitat din nou.

Am predat Biserica Evanghelică Lutherană. MLPDA a asigurat o finanțare de peste 5 milioane de lei pentru restaurarea acestui monument istoric. Cu finanțarea asigurată de MLDPA sunt reabilitate peste 200 de monumente istorice în toată țara, din care peste 80 în Transilvania, biserici, școli, muzee, castele”, a detaliat Cseke.

Prefectul Clujului susține programul Anghel Saligny, prin intermediul căruia va fi finanțată modernizarea drumurilor și construirea rețelelor de apă și canalizare. “Prin acesta vor fi alocate 20 de milioane de lei pentru municipiul Dej și 4 milioane pentru comuna Unguraș, în măsura în care unitățile administrativ-teritoriale aferente vor depune cereri de finanțare”, a precizat Tasnadi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATP Bus e-UpCity, autobuzul electric românesc, va fi testat la Cluj-Napoca

Articolul următor

33 de doamne fermier și-au îmbunătățit abilitățile profesionale în managementul afacerilor și agricultură în cadrul programului TalentA 2021  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share