Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bonas își va deschide trei magazine în București

Producătorul de lactate Bonas Import Export (BEI) îşi propune să înceapă amenajarea primelor sale magazine din capitală, fiind în plin proces de abordare a segmentului de franciză.

Cofondatorul Vasile Naş a spus că ținta de 20 de magazine, fixată inițial pentru acest an, este puțin probabil să fie atinsă, conform ZF. „Am finalizat până acum trei, avem încă două în zona Clujului, suntem într-o fază înaintată a tratativelor pentru intrarea în Bucureşti. Poate chiar luna aceasta vom începe amenajarea de magazine în capitală.

Ne dorim cel puţin trei magazine proprii şi am demarat deja tratativele pentru intrarea în franciză. Amenajarea unui astfel de magazin implică nişte costuri, de la 10.000 de euro în sus. S-a amânat un pic aprobarea majorării de capital şi trebuie să decalăm acest termen, însă nu cred că va dura mai mult de 1-2 luni”.

Bonas a debutat în vară pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Compania a fost înființată în 1991, ca afacere de familie, și a devenit treptat unul dintre producătorii de lactate de referință în regiunea Clujului. Listarea a venit după derularea unui plasament privat prin care au fost vândute 40% din acțiuni, la 5 lei/titlu.

Oferta a fost suprasubscrisă, compania reușind să strângă, de la 114 investitori, 10 milioane de lei. Produsele sunt fabricate în satul Dezmir (comuna Apahida). Fabrica are o 1.000 mp, cu o capacitate de procesare de 15.000 l/zi.

Planurile prevăd dezvoltarea unei noi fabrici și lansarea unui sistem de franciză pentru magazinele din localitățile aflate la o distanță mare de fabrică. În iunie, BEI a lansat o linie de producţie de îngheţată din lapte proaspăt, intenţionând să investească anul viitor într-o asemenea fabrică. Acționari principali erau Vasile Naș, Emil Ovidiu Naș, Petru Brad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost aprobată înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Noua instituție va înlocui CERT-RO

Articolul următor

Conferința Internațională Diplomacy360 la a V-a ediție. Securitate și Prosperitate la Marea Neagră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share