Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul a semnat declarația privind locul regiunilor în UE

Județul Maramureș este semnatar al declarației privind locul regiunilor în structura Uniunii Europene, în contextul conferinței privind viitorul Europei. 

Pentru a sublinia importanța pe care consideră că o au autoritățile locale și regionale în structura Uniunii Europene și din dorința de a susține rolul regiunilor în elaborarea politicilor la nivelul UE, județul a semnat, alături de 50 de entități, declarația inițiată de Comitetul European al Regiunilor (CoR).

Reprezentanții regiunilor semnatare din cele 27 de state membre au consemnat: „Avem convingerea că premisa fundamentală a democrației este încrederea cetățenilor, astfel cum este exprimată prin votul acestora la scrutinele locale, regionale, naționale și europene.

Regiunile, cu precădere cele cu competențe legislative, dețin responsabilitatea legală și politică pentru orientarea și aplicarea legislației UE și îi aduc valoare adăugată. Ne asumăm angajamentul de a folosi conferința privind viitorul Europei ca ocazie de a stabili un dialog cu cetățenii și de a purta o dezbatere pe marginea rolului regiunilor în structura democratică a UE și în consolidarea încrederii cetățenilor europeni.

Obiectivul nostru politic pe termen lung este să sporim impactul politic al regiunilor la nivel european în legătură cu subiecte cu relevanță directă în activitatea autorităților locale și regionale; CoR reprezintă o valoare adăugată în ce privește reprezentarea obiectivelor noastre instituționale și politice”.

CoR are misiunea de a contribui la elaborarea politicilor UE și a procesului de luare a deciziilor din punctul de vedere al autorităților locale și regionale, iar membrii săi contribuie la îmbunătățirea eficienței și apropierii UE de cetățeni prin implementarea legislației UE și comunicarea politicilor sale în teren.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ASF: Tarife maximale pentru RCA

Articolul următor

S-a inaugurat noul Laborator de informatică Nokia din UVT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share