Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1.000 de locuri de muncă aruncate pe piață la Turda

250 de candidați prezenți la târg au fost recrutați pe loc de către angajatori I Foto: AJOFM

Companii cu prezență autohtonă precum Kaufland, La Lorraine, CIA Aboliv, ASA Cons sau marile unități de producție Bosch, De’Longhi, Emerson, cu fabrici la Jucu sau Cluj-Napoca, au fost principalele protagoniste ale sezonului.

Prima bursă a joburilor organizată în această toamnă de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj a avut loc în Turda, localitate unde odată funcționa combinatul de producție a sârmei, din care au fost dați afară mii de angajați.

Evenimentul a fost derulat în parteneriat cu Asociația Sfântul Daniel și Primăria Turda, asigurând prezența a 24 de agenți economici care au oferit peste 1.000 de locuri de muncă vacante. Organizatorii au urmărit în special creșterea gradului de ocupare în rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie și de excluziune din comunitate.

Printre companiile prezente s-au aflat lanțurile comerciale Kaufland, Penny, fabricile Emerson, Bosch, De’Longhi, unitățile de producție alimentară La Lorraine, CIA Aboliv. Cu această ocazie, turdenilor aflați în căutarea unui loc de muncă li s-au prezentat și programele europene de incluziune destinate capitalului uman.

La evenimentul dedicat pieței muncii au participat 700 de persoane interesate de oferta prezentată, angajatorii declarând că au selectat 247 de persoane în vederea angajării. “Evenimentul a reprezentat un real succes”, apreciază conducerea AJOFM. Acesta a fost organizat în condițiile restricțiilor impuse de pandemie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clienții E.ON Energie România care aleg E.ON Cost Control Gas, înscriși automat la tombola cu premii

Articolul următor

IRUM, producătorul român de tractoare, a lansat o nouă generație de utilaje forestiere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share