Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce pași trebuie să facă Alba pentru o economie durabilă

Arhitectul Dan Clinci a prezentat direcțiile de urmat pentru economia locală a Albei I Foto: IRCEM

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu (IRCEM) Cluj a prezentat planul de acțiune care ar trebui urmat, pe această direcție, în perioada 2021-2030 de către municipiul Alba Iulia.

“Am expus viziunea și cele patru direcții mari de acțiune pe care noi le recomandăm municipalității pentru tranziția către economie circulară: Zero-waste city; Innovative city of the future, Resilient and healthy city; City with opportunities for all. Fiind considerat un centru economic și administrativ cu o influență semnificativă la nivel regional, Alba Iulia deține potențialul de a fi un oraș pionier în economia circulară urbană al Regiunii Centru” – Dan Clinci, project manager al IRCEM.

El a avertizat că facilitarea circularității în context urban implică însă implementarea de politici urbane și regionale noi sau revizuite, având la bază cunoștințe privind economia circulară. De aceea, planul de acțiune pentru Alba Iulia va fi o unealtă în facilitarea tranziției către economie circulară. IRCEM este o organizaţie nonguvernamentală independentă, constituită sub formă de think-tank de cercetare.

Aceasta reprezintă o structură-cadru creată pentru a sprijini inițiative şi activităţi de iniţiere şi dezvoltare organizaţională ale studenţilor la nivel de licenţă, masterat şi doctorat. IRCEM urmăreşte stimularea şi susţinerea proceselor specifice formării, dezvoltării, adresate deopotrivă afacerilor, organizaţiilor, personalului, cât şi managerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Telekom Romania Mobile Communications a anunțat echipa completă de top management

Articolul următor

Clienții E.ON Energie România care aleg E.ON Cost Control Gas, înscriși automat la tombola cu premii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share