Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Jucătorii din industria alimentară a Maramureșului, într-un proiect european

Agenții economici din județ vor fi învățați cum să ajungă la consumator I Foto: Bun de Maramureș

Zona Maramureșului a fost cooptată, alături de patru regiuni din Uniunea Europeană, într-un program destinat lanțurilor alimentare de pe continent.

Conferința finală a proiectului FoodChains 4 Europe (FC4EU) este programată în această săptămână, în format online, fiind organizată de Provincia Flevoland (Regatul Țărilor de Jos), partener lider. Alți parteneri sunt regiunile Plovdiv/ Sofia (Bulgaria), Emilia-Romagna (Italia), Greater Manchester (Marea Britanie) și Maramureș (România).

Evenimentul va reprezenta un prilej de bilanț privind realizările proiectului FoodChains 4 Europe, implementat în perioada 2017-2021, cu finanțare prin programul Interreg Europe, dar și în vederea expunerii planurilor pentru inovarea lanțurilor alimentare și cooperarea interregională.

Cele cinci regiuni vor prezenta rezultatele muncii derulate pe parcursul a cinci ani de colaborare și învățare, care s-au concretizat prin punerea în aplicare a planurilor de acțiune regionale pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare. Coordonatorii proiectului au programat o sesiune în plen în care se vor prezenta obiectivele FC4EU și rezultatele schimburilor de experiență dintre regiunile partenere.

Vor fi organizate sesiuni tematice, unde se vor discuta rezultatele specifice și acțiuni viitoare în domeniul dezvoltării și inovării lanțurilor alimentare, referitor la politici, sprijinirea întreprinzătorilor, construirea de comunități și ecosisteme alimentare, educație, cercetare, precum și informarea consumatorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urmă cu șapte ani, Life Is Hard (LIH) intra pe piața AeRo a Bursei de Valori București (BVB).

Platformă de brokeraj în asigurări “made in Cluj”

Articolul următor

Ardealul și Banatul dețin jumătate dintre parcurile industriale ale României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share