Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect pilot de telemedicină în Bihor

Lab technician in ppe suit sitting at table in medical research laboratory, holding test tube and talking on video call with senior doctor giving online advices during virtual meeting.

În unitățile sanitare publice din județul Bihor se va implementa un proiect pilot de digitalizare, care va permite specialiștilor în diverse afecțiuni să acceseze informații ale unor cazuri din alte unități sanitare aflate la distanță pentru a le oferi opinii medicale sau consultanță. Informatizarea datelor medicale permite analizarea la distanță a evoluției pacienților cu COVID-19 care au complicații și oferă accesul la tratament specializat în zonele din județ unde nu există suficienți specialiști, fiind diminuat, totodată, riscul de răspândire a virului SARS-CoV-2.

În urma întâlnirilor cu directorii unităților sanitare publice de la nivelul județului, prefectul Dumitru Țiplea a inițiat demararea unui proiect de integrare a informațiilor și analizelor medicale care va facilita schimbul de date între unitățile medicale din Bihor. Soluția tehnică implementată de Serviciul de Telecomunicații Speciale va permite unităților medicale din județ să beneficieze de expertiza specialiștilor din alte spitale, prin accesul la videoconferințe securizate și partajarea într-o platformă virtualizată a fișierelor multimedia: filmări cu diverse patologii ale pacientului, imagistică medicală de tipul RMN, CT, ecografii, PET-CT etc.

Proiectul este pus în practică cu sprijinul Serviciului Special de Telecomunicații care administrează și pune la dispoziție componenta tehnică – infrastructura de comunicații prin fibră optică, tabletele din unitățile sanitare, aplicația de videoconferințe și cloud-ul de stocare a datelor medicale.

În prezent, sistemul se află în etapa de testare, fiind conectate două unități sanitare: Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea cu Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș. Cu ajutorul acestei soluții digitale, medicii specialiști pot oferi expertiză în asistența de urgență, cardiologie, chirurgie, radiologie, dermatologie, oncologie, precum și alte specializări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sere Badon și-a deschis centru de vânzări pe Meseș

Articolul următor

FMC Agro România a încheiat un nou sezon de monitorizare prin aplicația ARC™ farm intelligence

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share