Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Sprie va avea parc industrial pe 31 de hectare

Viitorul obiectiv industrial din orașul maramureșean este în atenția investitorilor germani

Un teren de 31 ha aparținând orașului Baia Sprie va trece în patrimoniul județului și va fi utilizat pentru dezvoltarea de parcuri industriale în Maramureș.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de aleșii județeni. Prin realizarea de zone industriale în județ vor fi create condiții pentru investiții, noi locuri de muncă și creșterea nivelului de trai. Infrastructura și utilitățile din parcurile industriale din vor fi finanțate cu bani europeni prin Programul Operațional Regional (POR).

Primul pas a fost înființarea societății Parcuri Industriale Maramureș, ce are ca scop crearea condițiilor pentru potențialii investitori care vor să dezvolte afaceri în județ. Cea dintâi etapă este identificarea terenurilor necesare. Un alt aspect este popularea parcurilor industriale cu investitori care doresc să dezvolte afaceri în Maramureș.

“Avem deja discuții cu potențiali investitori, iar zilele trecute am primit o cerere de ofertă de la investitori germani care doresc să își dezvolte afacerile în Maramureș”, conform forului județean. Autoritățile din Maramureș lucrează la realizarea a patru parcuri industriale: Baia Sprie, Groși, Fărcașa și Șomcuta Mare.

Următorii pași sunt studiile de fezabilitate pentru utilități, pentru drumuri de acces. Apoi vor depune prin POR cererea de finanțare pentru utilități, infrastructură, urmând să treacă la popularea parcurilor industriale cu investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

London Mayor Sadiq Khan, global chair of C40 cities

Articolul următor

A crescut numărul orădenilor care și-au achitat taxele și impozitele locale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share