Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul agriculturii, încântat de tractoarele “made in Romania”

Adrian Oros a urcat în cabina unui tractor produs la Reghin | Foto: MADR

Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, s-a declarat drept încântat de prezența la târgul internațional Indagra a tractoarelor produse în țara noastră. Manifestarea expozițională are loc la Romexpo, în perioada 27-31 octombrie.

“Am vizitat standurile expozanților participanți și am stat de vorbă cu câțiva dintre cei prezenți, ocazie cu care am aflat noutățile din domeniul utilajelor agricole, care predomină în acest an la Indagra. Am fost încântat de prezența companiei IRUM, care a adus o gamă de tractoare 100% românești, produse la Reghin, în județul Mureș”.

Ministrul a făcut o oprire la standul Autorității de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală, unde experți de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură oferă celor interesați informații despre fondurile europene pentru dezvoltare rurală și agricultură, care pot fi accesate în această perioadă.

Oros a purtat discuții cu înalți oficiali ai Ambasadei SUA la București și cu Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, despre prioritățile din agricultură și oportunitățile de colaborare ale actorilor economici din ambele țări. Discuțiile au vizat și abordarea viitoarei Politici Agricole Comune, cu accent pe termenele pentru finalizarea planurilor naționale strategice.

Din delegație au mai făcut parte secretarul de stat Marius Mihai Micu, directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, Bela Vaida, prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, Leon Muntean, însoțiți de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, și de președintele Clubului Fermierilor Români, Florin Ciolacu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pensiune din Apuseni, scoasă la vânzare cu aproape 1 milion de euro

Articolul următor

Aeroportul din Cluj, cel mai bun din Europa la categoria sa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share