Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetătorii Universității Tehnice, în topul mondial al oamenilor de știință

Activitatea de cercetare de la UTCN a fost confirmată la nivel internațional

12 profesori și cercetători ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) sunt incluși în topul celor mai importanți oameni de știință din lume.

Universitatea Stanford (SUA) a pus la dispoziţie o actualizare a clasamentului celor mai citaţi oameni de ştiinţă din întreaga lume (Top World Ranking 2%). Studiul realizat împreună cu Editura Elsevier și SciTech Strategies oferă informaţii despre impactul cercetărilor de-a lungul întregii cariere și pentru acest an (considerând citările din 2020). Fiecare listă include 190.000 de autori.

În top se regăsesc 12 dintre profesorii și cercetătorii UTCN, șapte nominalizați pentru întreaga carieră, ca fiind cei mai citați cercetători științifici și alți cinci pentru citări la nivelul anului 2020. Este vorba despre Vasile Berinde, Ioan Ardelean, Eugen Culea, Dorel Banabic, Petru Pășcuță, Daniel Fodorean, Ștefan Țălu, incluși în lista celor mai importanți oameni de știință pentru întreaga carieră, din 1996 până în 2020.

Printre cei importanți oameni de știință din lume, considerând drept criteriu impactul cercetărilor pentru 2020, se numără Vasile Berinde, Lucian Busoniu, Thomas Dippong, Ioan Ardelean, Petru Pășcuță, Dorian Popa, Dorel Banabic, Petrică Claudiu Pop-Sitar, Lorand Szabo, Ștefan Țălu.

Luând în considerare mai mulţi indicatori, Top World Ranking 2% a analizat lucrările a 7 milioane de oameni de ştiinţă din 22 de domenii majore şi 176 de subdomenii, oferind o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante contribuții științifice la nivel mondial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe

Articolul următor

Evoluția hibrizilor de rapiță Pioneer® în 2021. Producții ridicate și start bun în noua campanie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share