Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HAI Sântana investește 4,5 milioane de euro într-un cuptor de topire pentru reciclarea materialului

 Expertul în aluminiu Hammerer Aluminium Industries (HAI) răspunde cererii mari de produse ușoare din aluminiu investind într-un al treilea cuptor de topire de reciclare la fabrica din Sântana. De la începutul anului 2022, noul cuptor de topire va asigura o creștere semnificativă a capacității. Capacitatea de reciclare și topire a grupului HAI crește la 250.000 de tone pe an. Investiția într-un cuptor cu mai multe camere pentru reciclarea materialului devine un pas important de dezvoltare pentru Grupul HAI datorită cererii mari de produse de construcție ușoare din aluminiu.

„Implementăm proiectul rapid și de la începutul anului 2022, așa cum era planificat, vom putea furniza pieței cu material de reciclare de înaltă calitate la capacitate maximă și, astfel, să răspundem nevoilor tot mai mari ale clienților noștri”, spune CEO-ul HAI, Rob van Gils.

Pentru planificarea și implementarea cuptorului de topire cu reciclare de înaltă tehnologie, Grupul HAI se bazează pe compania de inginerie mecanică Hertwich Engineering GmbH din Braunau din Austria Superioară. Noua instalație de reciclare a materialelor creează combinația esențială dintre consumul redus de energie și randamentul maxim de metal.

Clienții și investitorii cer o transformare reală către practici de afaceri durabile, atât din punct de vedere ecologic, cât și social. Subiectele emisiilor de CO2 și economia circulară vor continua să câștige în importanță. Cu o cotă de reciclare de până la 80%, compania noastră este un pionier în industria aluminiului. Suntem foarte motivați să promovăm aceste procese”, subliniază Rob van Gils.

HAI a inagurat fabrica din Sântana în septembrie 2006. În 2020 compania a avut o cifră de afaceri de 572,73 milioane de lei, un profit net de 2,92 milioane de lei și un număr mediu de angajați de 117. Hammerer Aluminium Industries are sediul central în Ranshofen în Austria Superioară și alte șapte locații în Germania, România și Polonia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hot Assets in CEE: Market Update & Investment Outlook - 2022

Articolul următor

Cine deszăpezește drumurile Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share