Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Google va susține un accelerator de startupuri cu sedii în Cluj și București

Gigantul american Google se implică în sprijinirea startup-urilor de tehnologie din România | Foto: Techcelerator

Techcelerator, unul dintre cele mai active acceleratoare de startup-uri de tehnologie din România, va demara un program cu sprijinul Google for Startups.

Ceilalți parteneri în programul NEXT Fintech sunt GapMinder VC, Stripe, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech, Romania Tech Startups Association. Vor fi selectate până la 10 startup-uri aflate în creștere, gata de lansare sau în faza de testare beta. Ele trebuie să prezinte produse digitale fezabile, cu o nevoie validată pe piață și potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale. Acestea trebuie să dispună de o echipă solidă, pasionată și cu capacitate de execuție.

Programul se va desfășura în perioada 25 ianuarie – 25 martie și va include 10 module de mentorat intensiv: vânzări, matchmaking cu instituții financiare, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții, matchmaking cu investitori și fonduri de investiții.

Modulele de mentorat vor fi susținute de 20 de mentori regionali și global – experți și investitori din domeniul bancar, business development, reprezentanți ai furnizorilor globali de tehnologie, ai unicornilor FinTech din Europa. Pe parcursul programului, startup-urile cu tracțiune comercială vor fi expuse partenerilor investiționali ai programului pentru atragerea rundelor de investiții.

„Suntem un fond tânăr, dar am avut deja un exit, mărturie a forței Europei de Sud-Est, un motiv în plus să ne dublăm eforturile. Astfel de programe și-au dovedit în repetate rânduri capacitatea de a forma antreprenori talentați, devenind platformă de lansare pentru povești de succes transformatoare” – Suleiman Arabiat, manager în Elevator Ventures, mentor în program

Techcelerator are sedii în București și Cluj-Napoca și se adresează startup-urilor de tehnologie din România și Europa de Sud Est, alocă fonduri și atrage coinvestitori pentru dezvoltarea companiilor high-tech aflate în faza de accelerare și post-accelerare. Sunt vizate și companii tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere.

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arta româno – japoneză în Cetatea Oradea Mare

Articolul următor

Podul dublu cu patru benzi peste Tisa va costa 30 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share