Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii pot cumpãra titluri de stat Tezaur la cele mai mari dobânzi din 2021

Ministerul Finanțelor a lansat, începând de luni, 6 decembrie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.
Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

– Între 06 – 20 decembrie 2021 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
– Între 06 – 17 decembrie 2021 pentru mediul urban și 06 – 16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naționalã Poșta Românã.
Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Drum Asfalt, Constructorul Sălard, Drumuri Bihor va reabilita Policlinica Mare din Oradea

Articolul următor

Azomureș e posibil să oprească temporar activitatea de producție din cauza creșterii prețurilor la energie

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share