Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BTCP a intermediat cea mai mare emisiune de obligațiuni de pe Piața AeRO

Rețeaua de bijuterii va folosi banii atrași de la bursă pentru a se extinde atât în Europa, cât și în România | Foto: Cornerstone

Societatea de servicii de investiții financiare BT Capital Partners Cluj a intermediat, cu sprijinul Cornerstone, prima emisiune de obligațiuni corporative a grupului Teilor Holding, prin care s-au atras 45 de milioane de lei.

Cele două plasamente private, unul în euro și altul în lei, au avut loc în perioada 18-26 noiembrie. BTCP a fost intermediar, iar Cornerstone Communications, în consultant autorizat al grupului Teilor Holding. Acesta include lanțul de magazine de bijuterii de lux, Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară Invest Intermed GF.

„De-a lungul anilor, ne-am bazat mereu pe capitalul propriu, susținut de finanțare bancară; ca antreprenor, atragerea de capital de la investitorii BVB pentru finanțarea expansiunii noastre internaționale este o realizare excepțională” a declarat Florin Enache, președinte Teilor Holding.

Obligațiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, maturitate la cinci ani și o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a semestrială a cuponului. Cele 140.035 de obligațiuni corporative denominate în lei, de 14 milioane de lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului.

Obligațiunile în moneda europeană au o valoare nominală de 100 de euro, scadență la cinci ani și o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligațiuni corporative denominate în euro, de 6,27 milioane de euro, vor fi tranzacționabile pe Piața AeRO. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 și au data de scadență 3 decembrie 2026.

„Suntem încrezători că, odată cu capitalul atras de la investitori, planurile de dezvoltare ale TEILOR vor fi accelerate și vor susține extinderea în Europa a acestui brand românesc,” a declarat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Băncii Transilvania.

139 investitori, profesioniști și calificați, au participat la plasamentele private ale Teilor Holding. În procesul de atragere de capital, Teilor Holding a fost asistată de firma de avocatură Filip & Company pentru aspectele juridice, în timp ce PwC România a furnizat servicii de audit. „Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârșitul anului 2026, nu excludem operațiuni ulterioare pe bursa locală” a declarat Mircea Varga, membru în Consiliul de Administrație al Teilor Holding.

Capitalul atras de la investitori, de 45 de milioane de lei, va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri: 45% către Teilor SRL (pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa), 33% către Invest Intermed (deschiderea de agenții noi), 22% către Teilor Invest Exchange (finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România).

Teilor Holding este o entitate înființată în 2021 și are un capital social de 350,5 milioane de lei. Grupul este controlat de Florin Enache (93,1%) și Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie, companiile care fac parte din holding aveau 497 de angajați în Romania și în străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colliers lansează Evaluari 360

Articolul următor

Cabana de la Vadu Crișului își va păstra aspectul istoric

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share